Blogg 2013

Livet......

I ärlighetens namn så är jag väldigt less på min kropp just nu. Det ena avlöser det andra stort som smått. Varför i helvete, (ursäkta ordalet men ibland är det befriande att svära.Arg) kan det inte bara få vara lungt ett tag. Nej, just det, det är ju mig vi pratar om. Jag lyckas liksom drabbas av det mesta även om oddsen är låga. I alla fall så börjar kroppen ta stryk på allvar av att ständigt sova i permobilen. I våras så började jag få problem med min högerarm på nätterna, den domnade och det värkade. Detta har kommit och gått. Jag har totalt ignorerat det, inte orkat känna efter eller tänka efter. Jag opererade min högerarm 1998 och 1999 för stora nervinklämningar. Sedan c:a 10 år tillbaka har det dock varit stabilt. Jag har lärt mig att leva med nedsatt känsel och värk till och från. Men i helgen var det som att kastas tillbaka 15 år i tiden. Jävla smärta, armbågen blev plötsligt lila och fingrarna blå och liknade mer prinskorvar än fingrar. Ingen direkt sömn då det enda som hjälpte var att sträcka upp armen i luften. Blev ett akut läkarbesök. Jodå visst är nerverna i kläm. Jag skulle remitteras för att göra en nervfunktionskontroll. Men jag skulle ställa in mig på en ny operation. Jo, men visst........ När ska den dagen komma så jag kan få lite lugn och ro i livet? Inte ha värk överallt och vara morfindrogad??? Suck, tyckte det räckte som det redan var liksom. Jag väntar redan på att göra en mindre operation, nämligen ta bort ett navelbråck. Jag har fått det efter alla titthålsoperationer som jag har gjort genom åren. Jag har haft det länge och har skjutit upp att ta tag i det. Men så bytte jag vårdcentral nu i september. Helt underbar personal, de upptäckte bråcket och det skulle minsann bort. Ja, det har dem självklart rätt i och jag är tacksam. Men måste allt bara hända samtidigt.

Jag har i alla fall lärt mig att ta B12 injektionerna själv nu. Var tredje dag tar jag dem. Har tagit dem i en månad och jag tycker att dem gör skillnad. Jag orkar tänka och mina skov blir inte lika jobbiga. Det är så skönt.

Om en vecka ska jag till ortopedmottagningen på KS för att träffa den ortoped som mottagit utlåtandet från Uppsala. Jag kommer vara ett nervvrak men denna gång är det jag som har rätten på min sida. Jag får se till att komma ihåg det i studens allvar.

Nu ikväll valde min kärste ägodel IPod:en att krascha. Den är ett troget sällskap nätterna igenom när värken gör att sömn är omöjligt. Jag har börjat uppskatta ljudböcker så mycket nu när jag inte orkar läsa på samma sätt. Såg idag att Lisa Marklunds senaste bok har kommit. Det gjorde mig så glad. Lisa är min favorit författare. Hade tänkt lyssna på den inatt om armen krånglar, men det får bli imorgon ska skaffa en ny Ipod först. Fast jag gillar verkligen den jag har haft i 2,5 år nu. 

På fredag kommer Jens. Vi ska se VM-kvalet Sverige-Österrike på Friends Arena. Han fick det av mig i 30-års present. En väldigt uppskattad present. Om Sverige vinner blir det ännu bättre. Cool

 

Ha det bra där ute i höstnatten!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Bernt Sundqvist | Svar 09.10.2013 03.53

Förstår hur du kan känna dig, känner nog ungefär likadant, även om jag har en annan typ av besvär.
Men nu har jag iallafall sluppit ut från sjukhuset...

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.05 | 13:48

Stort tack för en bra beskrivning av fördelarna med peg...Precis vad
jag behövde läsa.Mvh Irma..Om du kan besvara några frågor via mejl vore
jag tacksam.

...
07.01 | 21:51

Hej Carro,
Först vill jag säga tack! Tack för att du delar med dig! Jag hoppas behandlingen hjälpt något?

...
29.11 | 14:20

Hejsan Jag ramlade in på din sida , fastnade för inlägget om ditt Funktionshinder ,
Jag har själv Spastisk Diplegi.
Ville egentligen bara säga hej :D

...
09.10 | 03:53

Förstår hur du kan känna dig, känner nog ungefär likadant, även om jag har en annan typ av besvär.
Men nu har jag iallafall sluppit ut från sjukhuset...

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS