Klotterplanket- om allt mellan himmel och jord
Frågor och svar den 3 Augusti.

Hej alla underbara läsare! Stort tack för alla frågor som ni har gett mig. Några av er har redan fått svar på era frågor men kanske dyker de upp här ändå för att det kanske kan hjälpa fler där ute! Jag nämner inte vem eller vilka som har ställt frågorna, det är det bara jag som vet! Ska försöka dela upp frågorna i kategorier, saknar ni något eller glömde jag just din fråga? Tveka inte att fråga igen! Kram till er alla!

Om mig:

Fråga:
Är du alltid glad? Hur orkar du se positivt på allt när myndigheter och andra människor motarbetar dig?

Svar: Tack för komplimangen! Nej, jag är inte alltid glad men för det mesta är jag det. Självklart har jag också tunga dagar när allt känns tufft. Jag har gått igenom mycket saker genom livet och har på så sätt lärt mig att skapa strategier och lösningar på nästan allt. Jag tror också att det är viktigt att tillåta sig själv att vara riktigt arg och ledsen ibland också, det behövs för att rensa tankarna. Hur jag orkar kämpa? Ja, du. Jag älskar det jag gör och det är det värt att kämpa för sedan har jag fantastiska vänner och familj och släkt som alltid finns där och hjälper mig att kämpa!

Fråga: Tycker du aldrig att det är orättvist att du har ett funktionshinder? Blir du aldrig avundsjuk på dem som inte har det?

Svar: Den här frågan får jag ofta och folk blir lika chockade varje gång jag svarar nej. Folk tror att jag säger nej för att jag måste men det gör jag inte. Jag är inte avundsjuk och jag tycker inte att det är orättvist. Mitt funktionshinder är en del av mig och jag vill inte vara någon annan. Jag kan leva mitt liv och göra det jag vill trots mitt funktionshinder. Det är inte själva funktionshindret som är hindret utan konsekvenserna av det dvs fördomar, att myndigheterna skär ner så att jag inte kan behålla min assistans. Sådant gör mig arg och ledsen. Men det är ju också sådant som skulle gå att förändra om vi alla hjälptes åt och folk vågade öppna ögonen för det som är annorlunda.

Fråga: På några bilder ser det ut som du har tatueringar, vad är det för något?

Svar: Ja, jag har två tatueringar, än så länge! Den ena är en delfin, han heter Lotus och bodde på kolmården. Nu bor han i ett delfinarium i Portugal. Den andra är Tims namn och födelsedatum!

Fråga: Kan man bli sjuksköterska om man har det funktionshindret som du har?

Svar: Ja, jag vill ju tro att man kan det om än under lite andra forutsättningar. Det är ju ofta så att man har en viss bild av olika yrkeskategorier, hur den personen ska vara och göra. Jag uppfyller inte alltid den bilden men jag tror också att det är positivt att få in lite nya perspektiv. Sen är det också så att man ska inte döma ut någon förrän motsatsen är bevisad.

Fråga: Du är duktig på att skriva, har du gått någon skrivarutbildning?

Svar: Tack så mycket, nej det har jag inte. Jag har alltid tyckt om att skriva och det sista 1,5 året har jag utvecklat mitt skrivande enormt, tack vare mina vänner.

Fråga: Du verkar vara engagerad i flera organisationer, kan du inte skriva om det?

Svar:
Roligt att du är intresserad, Jo i höst kommer det att komma en del information.

Tim:

Fråga: Hur gammal är Tim?

Svar:
Han fyllde tre år i maj.

Fråga: Vilken ras är Tim?

Svar: Sibirier.

Fråga: Du har skrivit att Tim har HCM, men vad är det?

Svar: HCM är en genetisk hjärtsjukdom som gör att hjärtmuskulaturen blir förstorad. Sjukdomen finns hos människor, katter, hundar och grisar. Hos katter har man sett att vissa raser är särskilt drabbade. Intensiv genetisk forskning kring den Sibiriska katten pågår just nu i kalifornien, USA.

 Fråga: Är det inte svårt att ha husdjur om man sitter i rullstol?

Svar: Det är individuellt men ett funktionshinder behöver inte vara ett hinder. Jag är en lika bra Matte som någon annan.

Fråga: Blir Tim rädd för din rullstol?

Svar: Nej, det är naturligt för Tim att jag sitter i rullstol. För honom hör rullstolen ihop med hans Matte. Det är faktiskt så att han inte tycker om när jag gåtränar. Då blir det fel. Rullstolen är en väldigt trevlig sovplats som han lånar när tillfälle ges.

Fråga: Du har ju många assistenter, hur lärde du Tim att du är hans Matte?

Svar: På många sätt. Det har alltid varit jag som har gett honom mat, busat, kramat och tillrättavisat. Det är klart att mina assistenter också busar och kramar Tim men vi har alltid varit noga med att det är jag som är Matte och det är jag som bestämmer. För Tim är det naturligt att jag har assistenter men han vet att det är jag som är hans Matte.

Hoppas att ni har fått svar på några frågor nu!

 

Läsarnas egna sida!
Hej på er alla mina läsare!

Jag är jätteglad över att ni besöker min sida och alla kommentarer i gästboken värmer verkligen! För att ni är så himla "goa" så tänkte jag ger en egen sida, nämligen den här som jag kallar Klotterplanket-om allt mellan himmel och jord.
Jag vill nämligen veta vad ni tycker om sidan? Vad fattas? Vad vill ni veta mer om? Eller vill ni bara ta tillfället till akt att fråga mig något? Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om? Jag vill att hemsidan ska fylla ett syfte även för er som läser och att den ska ge er något när ni läser.

Därför har jag tänkt såhär att ni skickar Frågor, tankar och funderingar till mig i brevlådan. De bästa, roligaste och mest tankvärda sakerna kommer jag att lägga upp här på er sida. Ni kan fråga vad som helst det finns inga dumma frågor. Tänk på att det är kanske fler än du som tänker på samma sak. Genom att fråga hjälper du kanske flera där ute och på så sätt hjälper ni även mig att fylla min sida med en massa bra saker!

Jag tycker det här var en jätteskojig idè men det kanske inte ni tycker? Vi får väl se och prova oss fram. Jag tycker i alla fall att det är kul när ni läsare får vara delaktiga.

Ha det gott och skicka mycket frågor, tankar och funderingar nu!
Frågar man inget så får man inget veta!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.05 | 13:48

Stort tack för en bra beskrivning av fördelarna med peg...Precis vad
jag behövde läsa.Mvh Irma..Om du kan besvara några frågor via mejl vore
jag tacksam.

...
07.01 | 21:51

Hej Carro,
Först vill jag säga tack! Tack för att du delar med dig! Jag hoppas behandlingen hjälpt något?

...
29.11 | 14:20

Hejsan Jag ramlade in på din sida , fastnade för inlägget om ditt Funktionshinder ,
Jag har själv Spastisk Diplegi.
Ville egentligen bara säga hej :D

...
09.10 | 03:53

Förstår hur du kan känna dig, känner nog ungefär likadant, även om jag har en annan typ av besvär.
Men nu har jag iallafall sluppit ut från sjukhuset...

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS