Lite om mig....

Jag är en glad och positiv tjej på 30 år som älskar livets äventyr och utmaningar. Jag har en Cp-skada(diplegi) sedan födelsen som gör att jag förflyttar mig med hjälp av permobil. Jag har även svåra svälj svårigheter så sedan Januari 2011 har jag en PEG, som jag sondmatas genom varje dygn. Jag har personlig assistans dygnet runt för att klara min vardag. Trots att jag har människor runt omkring mig hela tiden så tycker jag att jag lever ett självständigt liv.
Tack vare min assistanssamordnare och mina assistenter (som är dem bästa!) Så lever jag ett liv som vem som helst.

Den 1/9 2008 påbörjade jag min dröm då jag började på sjuksköterskeutbildningen, internetbaserad distans från Umeå Universitet.
 Det har varit en lång kamp och inte självklart att jag skulle göra det. Till slut hittade jag ändå ett Universitet som vågade och som tyckte att det var en spännande utmaning. Det finns nämligen bara en person till i Sverige med samma funktionshinder som jag som har slutfört utbildningen. Jag hoppas att jag blir den andra som gör det!  Att jag har påbörjat utbildningen har också inneburit att jag har fått uppleva svenska myndigheters syn på funktionshindrade som vill utbilda sig och skaffa ett arbete. Sanningen är att den är lika med noll. De tänker bara stötta mig om jag skriver under pensionspapperna. Det kommer aldrig hända! Jag är lyckligt lottad som har en familj som stöttar mig ekonomiskt, utan de skulle jag tvingas avsluta utbildningen. Vill skicka massvis av stora kramar till min mamma och pappa som hjälper mig på min väg mot min dröm. Jag har nu avslutat utbildningen men har fortfarande praktik kvar innan jag är en färdig utbildad sjuksköterska.


Drömmen om att få bli sjuksköterska är något som har växt fram under de senaste åren i och med min kontakt med sjukvården p.g.a mitt funktionshinder. Jag har sett både en bra och dålig sida av den svenska sjukvården. Framför allt den dåliga sidan när det gäller okunskap i att bemöta människor med funktionshinder. Genom mina erfarenheter hoppas jag kunna dela med mig och lära ut i mitt kommande yrke som sjuksköterska.


Ett annat stort intresse som jag har är att resa. Min drömresa gjorde jag 2006 när jag reste till USA och simmade med delfiner.

På min fritid skriver jag mycket och jag tycker om musik och film. Jag tillbringar också mycket tid med mina katter Tim och Linus som har en stor plats i mitt liv och hjärta.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Louise Ehrenblad | Svar 29.03.2012 15.26

Du skriver fantastiskt bra!!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.05 | 13:48

Stort tack för en bra beskrivning av fördelarna med peg...Precis vad
jag behövde läsa.Mvh Irma..Om du kan besvara några frågor via mejl vore
jag tacksam.

...
07.01 | 21:51

Hej Carro,
Först vill jag säga tack! Tack för att du delar med dig! Jag hoppas behandlingen hjälpt något?

...
29.11 | 14:20

Hejsan Jag ramlade in på din sida , fastnade för inlägget om ditt Funktionshinder ,
Jag har själv Spastisk Diplegi.
Ville egentligen bara säga hej :D

...
09.10 | 03:53

Förstår hur du kan känna dig, känner nog ungefär likadant, även om jag har en annan typ av besvär.
Men nu har jag iallafall sluppit ut från sjukhuset...

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS