Dagbok

Dagbok 2009

30 December, Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År!

Så var det bara två dagar kvar av 2009, sista året på 00-talet! När jag var 11 eller 12 år så hade jag en vårjacka som det stod year 2010 på ryggen. Fråga inte varför det stod det men jag minns att jag tyckte att 2010 var så långt bort. År 2010 då skulle man ju vara gammal! Hm, ja äldre är jag ju men gammal vet jag inte! 2009 har i alla fall varit ett händelserikt år som har gått otroligt fort! Det är väl dags att sammanfatta det precis som jag gjorde med 2008 i början av den här dagboken men först lite om julen 2009.

Julafton firades hemma hos mamma och pappa i år. På förmiddagen kom Mattias och Jennie hit och hjälpte till lite med förberedelserna av lunchen. Vid 13-tiden kom mormor, morfar, moster, morbror och kusinerna för att äta jullunch tillsammans med oss. Jag får ofta frågan vad jag äter på julbordet eftersom jag är vegetarian men det behöver inte vara så annorlunda. Julskinka av quorn, korv och köttbullar av soja. Sen äter jag ju fisk så det blir mycket sill och strömming!

Mamma arbetade på julaftonskvällen så hon åkte till jobbet en stund före Kalle. Jenny, Malin och Jimmy stannade kvar och tittade på Kalle med mig och Pappa. Eller ja, det var väl bara Jimmy och Malin som tittade vi andra tog en powernap!
Restem av eftermiddagen satt jag och tittade på tv och åt en massa julgodis!
Vid 21-tiden slutade mamma jobbet så då kom Mormor, Morfar, Mattias och Jennie hem till oss så vi öppnade julklapparna tillsammans. Vi brukar göra så att den som är yngst får börja att öppna sina klappar. Det är mysigt men det tar sin lilla tid vi var klara vid 23.30 då var jag trött! Fina klappar fick jag i alla fall och Tim och Linus också! Tack snälla Mamma, Pappa, Mattias, Jennie, Mormor, Morfar och Farmor för alla fina saker!

Mattias var i USA November och han hade köpt lotions från min favoritkedja bath & bodyworks! Av Mamma och Pappa fick jag bla Andreas Carlssons bok och pengar. Jag, Mattias och Jennie fick en gemensam julklapp av Mamma och Pappa också. Vi ska gå på Musical i Stockholm. Det ska bli så kul!
Av Mormor och Morfar fick jag en fin prydnadstomte och pengar.
Av Jennie fick jag en utomhustermometer och Farmor fick jag påslakan! Massa fint med andra ord.

Jag fick ju faktiskt några julklappar innan julafton också. Ett jättefint armband av Linn, tack så jättemycket vännen! En kalander med bilder på Linus och hans syskon av Eva, Lennart och Carmen, Tack snälla ni. Så fick jag presentkort på ticnet av mina assistenter! Ni är för goa, tack snälla ni!


Resten av helgen har jag nästan bara latat mig, ätit julgodis och haft Marathon med en av mina favorit serier Brothers & Sisters. Jag har jobbat lite med statiktentan också! Igår var jag och Pappa på bio. Vi såg Göta Kanal 3, de två föregående filmerna är ju klart bättre, men några roliga scener fanns allt!
Nu ska vi snart åka hem till Mattias och Jennie på fika men först en sammanfattning av 2009. Linn jag lånar listan från din blogg, såg att Hanna också gjort det!

Mitt 2009!
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tog blodprover och satte venkateter.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Paola
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Danmark
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Mindre strul med praktikplatser, skulle vara skönt!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 15 Juli, 17 Juli, 27 Augusti, 27 September.
8. Vad var din största framgång 2009?  Att jag klarat av saker jag inte visste att jag kunde!
9. Största misstaget? Alla mina tekniska misstag!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Vurpat med Permon och blivit allergisk mot Nöff Nöff sprutan.
11. Bästa köpet? Linus!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Saker till Tim och Linus och konserter.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, mina vänner, Tim och Linus!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Viva la vida, nån som du, moving on, higher
15.Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Glad!
16. Vad önskar du att du hade gjort mer? Tränat, trott på mig själv, men det kommer nästa år!
17. Vad önskar du att du haft mindre av? Tenta och prestationsångest.
18. Vad vill du ändra till 2010? Träna mer, stressa mindre!
19. Blev du kär i år? Nej, kanske nästa år!
20. Favoritprogram på TV? Greys anatomy, Brothers and Sisters, Design Simon och Tomas, Andra Avenyn
21. Bästa boken du läste i år? Min vän Henry
22. Största musikaliska upptäckten? Coldplay
23. Ditt år i 16 ord? Händelserikt fyllt med utmaningar som utvecklat mig. Glädje, lycka och lite tårar!
24. Bästa minnet? När jag höll i Linus första gången.
25. Värsta minnet? När nära och kära blir sjuka.
26. Vad gjorde du på din födelsedag? Hade grillkväll.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bätte? Lite mindre fördomar och krånglig svensk byråkrati
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Mycket randigt, jeansleggings
29. Vad fick dig att må bra? Min familj, vänner, Tim och Linus.
30. Några personer du särskilt vill tacka? Mamma, pappa, mina lärare, mitt assistansbolag och assistenter.
31 De bästa nya människorna du träffade? Familjen Dahlin och Linn!
32 Vad har 2009 lärt dig? Det lönar sig att kämpa för det man tror på. Även om tillvaron ser mörk ut ibland så finns det ett ljus på andra sidan. Även om människor motarbetar dig så är den kraft du får från de som stöttar dig så mycket större!

Gott Nytt 2010 alla underbara läsare!

23 December, Dan före Dan!

Idag åkte jag och Pappa för att hälsa på Farmor! Har inte träffat henne sedan i somras så det var mysigt. Min faster, farbror, kusiner och kusinbarn var också där så det var roligt att få träffa dem också. Det blir inte så ofta vi ses! Idag skulle farfar ha fyllt 90 år, men han gick bort 2003 skänker en tanke till dig idag farfar!

Under kvällen har jag, mamma och Pappa klätt granen med Linus och Tim som ivriga åskådare. Pappa har spikat fast granen i väggen, får se hur länge det håller!  Det ligger många klappar under granen, i år har jag ingen aning om vad jag kommer att få. Det viktigaste är att man har varandra och tar vara på tiden tillsammans.

Önskar er läsare en riktigt skön jul och kom ihåg att ni är värdefulla! Nu och för alltid!
Julkramar!

22 December, Ett år med Carros Tankar!!!

Idag är det ett år sedan jag startade Carros Tankar. Inte trodde jag då att jag skulle få den respons som jag har fått! Tusen Tack till alla er underbara läsare som följer mig, hör av sig, stöttar och hjälper! Utan er skulle inte sidan vara vad den är! Dagen till ära så har jag skapat en mejladress: info@carros-tankar.se. Till denna adress kan ni höra av er med frågor eller sådant som rör sidan. Min förhoppning är att med hjälp av denna mejladress ska det bli ännu lättare för mig att svara på era frågor och dyl, så fortsätt att höra av er!

Idag hade jag årets sista seminarium, så otroligt skönt men det var nervöst innan. Vi skulle få respons på vår artikelgranskning som vi gjorde förra veckan. Jag och Lars hamnade sist i turordningen och det gjorde mig ännu mer nervös men det gick kanon. Vi fick så fin kritik att det inte kunde vara bättre! Yes, shit vad glad jag blev! Vår projektplan kommer att bli super!

Efter seminariet åkte jag, Pappa, Mattias och Jennie till julmarknaden på Liseberg. Det var mysigt men kallt om tårna för det snöade så himla mycket! Vi vann i alla fall på Centerhjulet, Twisterhjulet och Aladdin/Paradishjulet. Pappa och Mattias tävlade i att pricka grisen och snögubben! Pappa vann! Men Mattias var grymast på att slå på såna där trästubbar som sticker upp i en massa hål! Jag och Jennie agerade hejaklack och vinsthållare!

20 December, Många Gömställen!

Linus har hittat många nya gömställen här hos sin mormor och morfar! Eller vad sägs om att krypa in i pianot. Jo, ni läste rätt i pianot så att Pappa och Mattias fick plocka loss fronten på pianot för att få ut honom! Det gick också jättebra att klättra upp i vardagsrumssoffan underifrån så att Mamma och Mattias fick vända på soffan för att få ut honom! Jag undrar verkligen hur det ska gå med granen i år? Jag tror starkt på en liggande gran!

19 December, Bilresa genom ett snövitt Sverige!

Vid 10-tiden på förmiddagen hade jag och pappa lyckats få in all packning, Tim och Linus i bilen och vi var redo att bege oss iväg. Det var första gången Linus skulle åka bil så långt så jag var lite nervös för hur han skulle reagera. Tim brukar jama så fort bilen saktar ner eller väntar in ett trafikljus, jag var lite nervös att det skulle smitta av sig på Linus och att de skulle jaga upp varandra. Så blev det inte Linus var tyst hela vägen och hans lugn inverkade även på Tim! Vilka duktiga kissar jag har, jag blir så stolt! Resan tog ändå 5,5 timmar så det är duktigt av dem att acceptera det. Jag tillbringade tiden med att arbeta med hemtentan och äta julskum! Nu är det skönt att vara framme i alla fall, Tim och Linus har börjat att göra sig hemmastadda hos sin mormor och Morfar. Linus har redan hunnit krossa en blomkruka och designa om ljusen i ljustakarna! Mer är säkerligen att vänta!

18 December, Har öppnat hemtentan i statistik och jag lever fortfarande!

Det var så det kändes när jag hade öppnat tentan! Det kommer inte bli lätt men det kunde varit så mycket värre. Någonstans infann sig ändå en lättnad. Jag beslutade mig för att skriva ut tentan och lägga den åt sidan till morgondagens långa bilresa och fortsätta packa istället. Imorgon åker vi ju ner till västkusten där vi ska vara över jul och Nyår, ska bli riktigt skönt att komma iväg och få lite "ledigt".

17 December, Tjuvtitt i julklappssäcken!

Min julklappssäck är rikligt fylld i år! Det är mysigt tycker jag. Det har varit en händelserik vecka med middag på Berns bistro, besök på china teatern, idolfinal, middag hemma hos Emma och Erik, julklappsinslagning, slutförande av artikelgranskning och redovisning av innehållsanalysen! Vi tar det från början! Middagen på Berns var jättetrevlig och god! Jag åt Räkcocktail, sjötunga och creme brulé och var galet mätt efteråt! Föreställningen Hairspray var kanon, Morgan Alling och Rolf Lassgård är årets par! Det blev många goa skratt kan jag säga! Åh, jag vill se den igen blev så glad av den!!! Morgan som galen uppfinare av skämtartiklar kan liksom inte vara mer klockren!

På fredagen begav jag mig till Globen laddad med vatten och cola! Vet ni hur varmt det blir när 14700 samlas i golfbollen?? Ni kan nog inte ana det, men det ser ut som man har gått ett hårt träningspass när man kommer ut därifrån! Erik vann i alla fall, YES! Hans version av Higher gav rysningar kan jag säga!!!!!

Lördagskvällen tillbringade jag hemma hos Emma och Erik, det var mys! Erik blev helt överlycklig över att Tim och Linus ska bo hos dem till våren när jag är i Lycksele! Han har redan börjat räkna ner, fast det är inte förrän V.15.Jag är lyckligt lottad som har så många runt mig som bryr sig om Tim och Linus lika mycket som jag!

Söndagen ägnades åt Luciamys och julklappsinslagning, ska lägga ut bilder imorgon på en viss Linus som gärna var behjälplig!

Början på veckan ägnades åt att få klart artikelgranskningen och igår tillbringade jag dagen med vårt kära statistikprogram, hm, jag gjorde alla övningar sen hur mycket jag fattar det är en annan historia.

Idag hade vi redovisning av innehållsanalysen, ibland önskar jag att jag kunde hålla tyst.
Lärararen: Vad är det för slags text som ni har läst?
Jag: En kvalitativ intervjustudie.
Läraren: Eftersom det är en kvalitativ innehållsanalys så ja då blir ju även intervjun i studien kvalitativ.
Jag: Ja, precis.
Åh, jag ville bara sjunka genom vardagsrumsgolvet! Tur att inte webkameran var igång!  Vi fick i alla fall bra respons på analysen, tro det eller ej!

Imorgon klockan 12.00 blir statistiktentan tillgänglig! Det kommer väl bli att jag bryter ihop lite smått mellan 12-13 innan jag samlar mig, skriver ut skiten och tänker att jag har fyra veckor på mig!

Just det! Det hände en speciell sak idag också! Den 27 Januari, ska jag träffa en av mina stora förebilder inom skrivandet!!!!!!!!! Kan ni gissa vem??????


Mina "arbetskollegor"!

Det är mina kära datorer det! Skulle inte klara mig många timmar utan dem, via nätet har jag åtkomst till vår studieportal och alla goa klasskamrater! Jag tillbringar halva dygnet vid datorn kan man säga, för pluggar jag inte slriver jag på hemsidan eller sitter och babblar med klasskamrater över nätet! Förra läsåret hade jag en dator och det var lite väl sårbart. Speciellt när vi har så mycket program för att kunna se föreläsningar och liknande så till detta läsårets början skaffade jag en mini pc, rosa och fin! Med mini PC:n sköter jag det mesta skolarbete och  den stora bärbara datorn är en back up kan man säga. Jag har designat den lite, men den fina fjärilen. (Tack för hjälpen pappa!) Det är klart att datorerna måste ha lite färg så man blir glad av  att se dem när man jobbar med dem varje dag!

Lång men givande dag!

Det är ganska ovant att inte sitta med näsan i en hög med kursböcker hela dagarna. Nu ska man räkna matte i ett dataprogram besläktat med excel, leta vetenskapliga artiklar försöka förstå syftet med innehållet och analysera det i beståndsdelar. Dagens seminarie gick bra och vi har arbetat hela dagen med att hitta artiklar till vårt forskningsämne: Barns upplevelse av smärta under vistelse på sjukhus. Det kommer bli bra hoppas vi, intressant är det i alla fall! Nu har vi till nästa fredag på oss att granska två artiklar inom detta ämne och påbörja projektplanen, det känns som att vi fixar det. Textanalysen jobbade vi klart med igår så det är skönt!

Inte många dagar kvar till jul nu, imorgon kväll ska jag ha julmys med mina assistenter! Vi ska först äta middag på Berns och sedan ska vi gå till China teatern och se föreställningen Hairspray. Det är dem mer än värda mina bästa assistenter! (Kanske jag med lite, eftersom arbetsledaren godkände mitt påhitt! ) Himla kul ska det bli i alla fall och på fredag blir det Idol final i globen! Fast Tove kommer inte vara där, hm besviken är jag! Å andra sidan är det nu inget snack om vem som kommer att få min röst! Erik for win!!!!!!!!!

Ha det bra alla där ute i vintermörkret!
Kramar

7-8 December, ny kurs, nya utmaningar!!

Det har verkligen varit intensivt de här två dagarna. Ny kurs vid namn vetenskaplig teori. Dags att arbeta med projektplan som förberedande uppgift inför höstens C-uppsats. Dags att hitta ett intressant ämne att koppla vetenskapliga artiklar till, skriva en innehållsanalys och hantera deskriptiv statistilk. Hm, jag känner faktiskt att jag har ganska bra koll på läget! Trodde inte att det skulle vara möjligt men jag och Lars har jobbat undan bra och ska göra det fram till 22 December, sen ger vi oss själva lite ledigt till i början av nya året är vår plan!
Imorgon är det är det dags för seminarium och vi hoppas att vår tänkta frågeställning till projektplanen godkänns utan större förändringar!

Ha det gott alla!
Glöm inte att ni är värdefulla nu och för alltid!
Kramar!

4-6 December, Helgen i bilder!

Började helgen med att lyssna till en disputation från Universitetet, mycket intressant. Blir väldigt taggad på att forska kan jag säga. Var kanske lite det som var meningen också! Sedan var det dags att inta Hovet och se sina gamla idoler, BSB! Det var jättekul och roligt att höra hur de tolkar sina låtar sådär 13 år senare. Nu hör man ju faktiskt vad de sjunger inte massa galna tonåringar som skriker! Nä, de flesta i publiken var 20 och uppåt!
Synd att inte Kattis och Johanna var där, vi har ju sett några konserter ihop vid det här laget men det kommer fler!

Jag är riktigt pysslig av mig i år! Förutom att det är roligt så har det ett viktigt syfte också. Jag måste träna och hålla igång min finmotorik för att bli säkrare på nålsättning och liknande.  Den här lördagen gav jag mig på att bygga ett pepparkakshus. Det gör jag aldrig mer! Eller jo säkert men skönt att det är ett år kvar till nästa gång! Jag hatar allt vad kristyr och smält socker heter just nu! Mamma, jag beundrar verkligen dina pepparkakshus, shit vad svårt det var! Linus har helst velat äta upp det redan nu, men vi väntar lite till med det tror jag!

Så blev det plötsligt andra advent också med en massa mys här hemma!

3 December, ska kanske ta och skriva en önskelista?!

Jag sitter och väntar på att kundtjänst som ansvarar för min sida ska höra av sig så jag får hjälp med videoklippsfunktionen! Funderar på om jag ska skriva en önskelista under tiden?Önska är ju gratis så det kan man ju alltid göra! Vad önskar jag mig då?

Nya vetekuddar! Jag sliter ut mina såhär års!
Bläck till skrivaren skulle vara bra, det går åt en del.
Andreas Carlssons bok: Låtarna som skrev mitt liv.
Presentkort på adlibris och Gina tricot.
En systemkamera skulle jag väldigt gärna vilja ha. Kommer skaffa det innan nästa långresa i alla fall fast det är först i Juni 2011.

Det var väl det tror jag!

3 December, väntan..........

Resultatet av hemtentan dröjer ett tag till fick vi veta idag. Jag kan i och för sig förstå det, lärarna har grymt mycket att läsa om jag säger så! Våra tentor blev mellan 15-35 sidor långa! Vi är 27 stycken i klassen och dem ska läsas av tre lärare! Min tenta slutade på totalt 25 sidor! Det hade ändå varit gött att få den så att man kan avsluta kursen helt och hållet även i tankarna.  Vi fick ändå höra kommentarer som att de är imponerade över vårt resultat och att vi börjar tänka som sjuksköterskor! Det bådar ju gott i alla fall!

Har försökt smygbekanta mig med kursen som startar på måndag. Allt material ligger inte uppe än men jag har kollat lite för att slippa få en chock på måndag morgon. Det är lite skräck blandad förtjusning känner jag. Imorgon är vår klass inbjudna till en disputation vid universitet, det är en forskare som ska presentera sin avhandling. Idag fick jag veta att även jag kommer kunna lyssna till den om jag vill då skolan har fixat en länk så jag kan lyssna via nätet! Det har sina fördelar med att läsa på en nätbaserad utbildning! För mig så är nätbaserade studier en fantastisk möjlighet, jag skulle inte klara av en vanlig campusutbildning rent fysiskt så jag är så himla lycklig att jag tillhör det jag gör!

Imorgon kväll är det dags att inta hovet med Kattis och Johanna! Det är dags för Backstreet Boys sjunde konsert i Sverige! Nostalgi! Förresten alla idol fans där ute! Se till att Erik och Tove står i Globen nästa fredag så jag får se dem live!

 

2 December, Pyssel!

Har jobbat lite med hemsidan under kvällen, ny design lite här och var också kan ni läsare från och med nu skriva kommentarer på sidorna och inte bara i gästböckerna! Kul?! Jag hoppas att det ska få er att känna er ännu mer delaktiga! Jag har också försökt att lägga upp vår egna adventskalender här på sidan, men tekniken strular så jag ska göra ett nytt försök via min andra dator under morgondagen!
Jag har varit riktigt effektiv de här dagarna som jag har varit ledig. Jag har pysslat klart med mina julklappsprojekt till familjen. Jag tycker det är riktigt avkopplande och mysigt att pyssla och göra saker förhand, man skulle ha tid att göra sådant oftare. Väldigt bra blev det i alla fall. Skönt att vara klar med julklapparna redan nu! Idag fick jag hjälp att tvätta fönstren av ett riktigt proffas så nu har jag otroligt rena fönster, en nystädad lägenhet, nykammade och kloklippta katter. Känns himla skönt!
Tim har aldrig haft något emot att klippa klorna, det har han väl inte nu heller egentligen men eftersom Linus ylar som en stucken gris, måste han också göra det för sakens skull! Fast jag går inte riktigt på det när han ligger i min famn och spinner samtidigt!

Just nu gör jag mitt bästa för att förtrönga den kommande måndagen, då börjar en riktig helveteskurs! Statistik!!!!!!!!! Jag och statistik har alltid varit en omöjlig ekvation men det är väl på tiden att det blir en möjlig ekvation, hur nu det ska gå till? Fast om jag nu ska bli en sådär grym forskare som jag har tänkt mig så ingår detta i paketet! Jag installerade vårt statistikprogram idag och det är rena grekiskan, men jag fick inte panik eller bröt ihop för det! Nä grekiska kan vara trevligt att lära sig! Jag försöker tänka positivt här, det går sådär men saken är ändå den att jag tror att det kan bli väldigt intressant bara jag fattar vad jag ska göra. Frågan är ju när jag kommer fatta det bara, senast 15/1 för då ska hemtentan vara inlämnad!
Än är det inte måndag så jag förtränger det här några dygn till! Imorgon har vi avslutande seminarium i kursen vård vid specifika sjukdomstillstånd del 2. Frågan är har jag klarat hemtentan?? Det vet bara mina lärare!

Ha det gott alla!
Sov gott där ute i vinternatten!

29 November, adventmys!

Första ljuset i adventljusstaken är tänt, mys men oj vad tiden har gått fort. Känns som hela 2009 bara försvunnit iväg. Om lite drygt 1,5 månader har jag klarat av halva utbildningen och blir undersköterska, det är lite coolt ändå!

Jag har pepparkakssmulor över hela databordet, Linus och jag har ätit pepparkakor och vi sölar lika mycket båda två. Skillnaden är väl då att jag sitter vid bordet och inte på det.Jag flyttar mig inte heller runt på bordet samtidigt som jag äter. Jag provsmakade glöggen idag, jättegod men jäklar vad jag fick ont i magen, hm min mage är allt annat än bra just nu så då blir det så. Jag gjorde i alla fall lite vit ischoklad idag mest för att det är så mysigt och så har jag ju sockerkringlorna, det är det bästa det.

Ha det bra alla där ute!
Kramar

29 November, Har pratat med Mattias!

 En stund före midnatt pratade jag med lillebror som är på väg till wichita, USA där han ska jobba i två veckor. Nu hade han kommit till Houston och väntade på sin sista flight till wichita, en flygresa på två timmar. Tycker han är så tuff som reser ensam, hm det verkar ligga i familjen att gilla utmaningar! Resan hade hittills gått bra trots att flyget till frankfurt var försenat så han hade fått springa till nästa flight! När man går igenom passkontrollen i USA måste man alltid förklara vad man ska göra där, jag var jättenervös när jag gjorde min. Mattias hade fått göra en muntlig redovisning utan problem! Han tyckte det var skönt att ha kommit till USA och inte var han trött heller, det var inte jag heller när jag kom fram. Det kom senare!
Mamma och Pappa, Mattias hälsar att han mår bra och att allt har gått bra!

Kram

28 November, Att vara ledig tills på torsdag stavas UNDERBART!!!!!!!!!

Är verkligen helt slut efter den här tuffa veckan så det är väldigt välkommet att få vara ledig några dagar fram till kursens avslutande seminarium. Jag är jättenervös inför seminariet och vilken feedback jag kommer att få på tentan. I torsdags tillbringade jag dagen med min klasskamrat Magdalena, vi hade fått i uppgift att granska två tentor tillsammans, så vi tillbringade dagen över telefon och internet. Det fungerade väldigt bra och hade stundtals riktigt roligt. Jag var riktigt nervös över att öppna tentorna som vi skulle granska, tänk om jag gjort bort mig totalt? Det hade jag tack och lov inte men självklart upptäcker man saker som man missat. Samtidigt som jag har fått med annat, så det känns lite blandat. Meningen med granskningen är att vi ska få ta del av våra blivande kollegors arbeten och ta lärdom av det, det har varit riktigt nyttigt. Sen är ju den ständiga frågan om jag kommer bli godkänd? Det återstår att se, ju fler dagar som går desto fler saker upptäcker jag att jag har missat. Men, men jag tog mig i mål till slut och det är stolt över!
Igår var jag hos frissan och klippte och färgade håret. Brukar oftast färga håret själv hemma men nu behövde jag hjälp för att få bort den gamla färgen som aldrig vill släppa. Frisyren då? Ja, jag gav frisören fria händer så det blev kort, VÄLDIGT kort men å andra sidan växer det ut snart igen och det var verkligen dags för en radikal förändring, var så less på frisyren jag hade tidigare! På kvällen var jag på premiären av luftslottet som sprängdes, Noomi Rapace är lika grym som alltid och det var intressant att få historiens slut, fast den som inte är ett fan av rättegångar och polisiärt arbete tycker nog inte att denna del är så kul. Jag gillar det skarpt!

Idag har vi tjuvstartat med adventsfika här hemma med Eva, Lennart och Carmen. Det var jättemysigt och Carmen hjälpte mig att fota Tim och Linus, så fina bilder det blev! Lennart hjälpte mig att plocka ner lådan med alla julsaker så nu är det riktigt adventmysigt här. Tack Eva, Lennart och Carmen för en mysig eftermiddag och för den hemmagjorda saften, sylten, gelén. Blev sugen på att göra pannkakor någon dag så jag kan prova sylten!

Under kvällen har jag arrangerat årets julkortsfotografering här hemma, jag och Linda skrattade så tårarna rann till slut! På Tim och Linus bloggar kan ni se några av bilderna som inte kvalade in till julkort! Kära familj och släkt när ni får årets julkort får ni tänka att det är skapat med mycket kärlek även om alla deltagare inte delar samma entusiasm!

Många kramar till er alla där ute och ha en riktigt mysig första advent!

25 November, Jag är i mål efter 37 timmars tentaskrivande!

I måndags morse klockan 8.00 öppnade jag del ett av tre i vårt hemtenta marathon. Jag förstod inte då att det skulle bli det tuffaste jag hittills gjort på utbildningen. Hemtentan har varit uppbyggd så att vi har fått följa tre patienter och för varje del i hemtentan har deras omvårdnadsbehov förändrats och vår uppgift har varit att vårda dessa patienter efter givna instruktioner.  Lärarna har verkligen satt oss på prov och fått oss att bekänna färg. I måndags eftermiddag vid 16.00 hade jag inte ens skrivit klart om första patienten, jag förberedde mig för att få skriva hela natten för inlämningsstopp för första delen var tisdag morgon 07.00. Som tur är har jag ovärderligt stöd av Linda, underbara du, hade aldrig orkat alla dessa timmar utan våra diskussioner och pepptalk!  Vi har suttit uppkopplade via headset hela tiden så vi har kunnat prata och stötta varandra. Det har varit tillåtet att diskutera under skrivandets gång ska jag säga och det har varit ovärderligt. Min övriga basgrupp Ulrika, Réne, Lars och Äsa har också stöttat ich hjälpt!
Första delen på hemtentan lämnade jag in 23.32 i måndags efter 15,5 timmes skrivande. Jag hade så ont i händerna att jag tänkte att jag kanske måste avbryta under kommande dag. På tisdagen satte vi gång 9.00 och ve och fasa  så var det likt förbannat lika omfattande som dagen innan. Vi tog det ändå lugnt för mina händer gjorde så ont. Vi tog en välbehövd paus mellan 21-22 på tisdag kvällen men jag lyckades ändå få in del 2 klockan 23.31, efter 13,5 timmars slit.
Inatt har jag knappt kunnat sova för värken i händerna och imorse kunde jag knappt greppa om joysticken. Var det läge att ge upp nu? Kroppen tyckte det men jag vill inte det. Började skriva 9.00 med inlämningsstopp 18.00. Jag lämnade in  min del 17.01! De sista fyra timmarna fungerade bara  höger pekfinger men i mål kom jag! Jag skriver fortfarande bara med pekfingret så jag ska snart ge mig här också.
Jag ska erkänna att det är inte ofta jag är stolt över mig själv men nu är jag det! Shit ja, fixade det här helvetes marathon och gissa hur mycket jag har lärt mig! Lättnaden är stor nu och även om jag inte vet om jag blir godkänd eller inte så har jag utvecklats massor!

Tim och Linus är mina hjältar just nu.  De har varit jätteduktiga och låtit mig skriva ifred. Tim har inte ens tjatat om att gå ut! Linus tröttnade med all rätt igår kväll och drog av mig headsetet! Han fick sitta i mitt knä en stund så gick det bra. Idag somnade han mitt kurslitteraturen! Nu har jag lovat dem godis det är dem mer än värda. Imorgon ska vi gå ut alla tre och busa. För övrigt tänker jag inte gå upp ur sängen före lunch imorgon.
Ha det gott alla!
Massa kramar

18 November, Vaccination ingen lek!

Jag har verkligen varit osäker på om jag ska vaccinera mig mot svininfluensan eller inte. Gillar inte tanken på att vaccinets kortsiktiga och långsiktiga bieffekter testast alldeles för lite enligt mitt tycke. Eftersom jag hade praktik på sjukvårdsrådgivningen tidigare i höstas så trodde jag att jag hade koll på riskgrupperna. Fast det har tillkommit några sedan dess bla cp-skadade! På vissa ställen gäller detta bara barn och jag har inte fått någon klarhet i varför cp-skadade ingår i riskgrupperna överhuvudtaget.
Jag är jättekänslig mot alla typer av läkemedel och det har också gjort att jag har tvekat in i det sista eftersom man faktiskt inte har korstestat vaccinet med alla typer av allergier. Det faktum att jag ändå har en cp-skada och det sänkta immunförsvar jag nu har p.g.a mina magproblem gjorde att jag till slut bestämde mig. Under de senaste veckorna så har det varit vaccinbrist i huvudstaden men idag blev min vårdcentral tilldelad 500 doser så jag gick dit och köade. När sköterskan fick veta mina allergier: nötter, mandel, pälsdjur  sa hon att en läkare skulle närvara.  Jippi, här hade vi ingen koll på bieffekterna! Det var tur ändå för det dröjde inte många sekunder innan det började klia i halsen.... Hm, min vanliga otur! Jag har vaccinerat mig mot både Hepatit och Tbc de senaste åren och jag har inte mått dåligt! Nu var det väl så att mitt immunförsvar var väl mer mottagligt så det reagerade snabbt! Har fått ta cortisontabletter under kvällen  och gissar att jag kommer ha en febertopp imorgon för nu är jag dunderförkyld. Mysig spruta det där, nej tack tror inte det!
Det bästa med det är att jag i alla fall skyndar Tim och Linus! Katter kan också bli sjuka i svininfluensan men för dem finns inget vaccin.

Ha det bra alla där ute!
Kramar

15 November, Massa Mys!

Det finns ett ord näst efter orden "frukost" och "gå ut" som Tim älskar och vet ni vad det är? Mysstund! I vanliga fall så har vi våran låånga mysstund på fredag mornar men eftersom jag har haft tenta nu de senaste fredagarna och klockan ringt 06.00 har vi flyttat vår långa mysstund till söndagen. Idag hade vi nog inte gått upp ur sängen alls om det inte hade varit för minstingen i familjen! Linus har liksom inte riktigt förstått tjusningen med att stanna kvar i sängen fast man är vaken. Att det är skönt att ligga och läsa och lyssna på musik och bara vara. Linus kan absolut mysa en stund, men inte en hel förmiddag. Då blir det hemskt tråkigt och han gör sitt bästa att få upp hos genom att krypa under täcket och bita mig i tårna eller brottas med Tim. Fast idag var vi bestämda och två mot en så vi hade vår långa mysstund ändå. Linus fick vara med så fort han slutat bita i mig i tårna fast då skulle han bita i min bok istället! Enda sedan Tim var liten har tyckt om att ligga jämte mig när jag läser. Kanske är det lugnt och tryggt då också brukar vi ju prata om allt möjligt då förstås. Mysigt är det i alla fall!

Igår var jag på bio, jag såg Helena Bergströms film Så olika. Jag gillar den verkligen och man blev glad av den. Jag gillar hennes första film Se upp för dårarna och det är lite samma stuk på dem. Göta Kanal 3 kommer ha premiär under julen och den måste jag se! I början av 2010 ska Michael Nyqvist nya film änglavakt ha  premiär och den måste jag också se. Fast först väntar två konserter i december, Hovet 4 december och BSB tillsammans med Johanna och Kattis. 11 December är det Idolfinalen i Globen och jag ska dit! Inte långt kvar nu! Bara en tre dagars hemtenta och två seminarium innan dess! Snart tar jag lite julledigt den 18 december närmare bestämt! Vad jag längtar! Inte för att jag blir helt ledig, ska pyssla med hemtenta men det ska jag göra på västkusten hos familjen! Jag längtar hem redan nu, men det är bara fem veckor kvar. Längtar efter att få krama om er alla! Mormor ska få den största kramen av alla!

Just det! Har ju glömt att berätta att min hemliga resa 2011 nu helt säkert kommer att bli av! Tack mormor och morfar för det! Fast jag tänker inte säga vart jag ska, inte än!

I veckan som kommer ska jag fortsätta pyssla med mina julklappsprojekt! Mys, har jag sagt att jag längtar efter julen i år!


13 November, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Var bara tvungen att skrika lite i rubriken, marginalerna var på min sida idag!!! Jag är godkänd på alla tre tentorna!!! Lättnaden är stor ska jag säga för jag har verkligen mått pyton den här veckan och jag mår fortfarande inte bra. Har så himla ont i magen och mår illa, men det verkar som att söndagens dropp-behandling, gav mig lite extra energi att orka!  Väntar på att få komma på utredning men allt tar sin tid. Nu ska jag bara vila och ha en riktig myshelg. Nästa vecka kommer bli lugn för jag har inga praktik uppgifter att redovisa så det är skönt och till helgen kommer äntligen Carro och hälsar på, ska bli så himla roligt.

Tack alla för allt stöd! Ni är underbara!
Kramar till er alla och ha en skön helg i November mörkret

9 November, Hallå alla där ute!

Hej på er!

Jag har inte glömt er! Jag vet att jag inte har skrivit på superduper länge men det finns både randiga och rutiga orsaker till det.  Hemsidan ska förbli kvar så oroa er inte för det! Jag behöver bara hitta tillbaka till fokus och få det lite lugnare med plugg och allt! Är inte helt pigg heller då magen fortsätter att krångla för mig och det är svårt att hinna med allt som ska göras. Håll ut kära läsare det ska bli bättring, promise!

Ikväll har jag varit på en författarträff där Michael Nyqvist berättade om sin bok. Det var verkligen givande och gav mig massa idéer och inspiration till mitt egna skrivande. Jag blev verkligen glad av att sitta och lyssna och fick en massa ny energi, det behövs verkligen just nu. Michael Nyqvist är en person med stor intrigitet och det var intressant att höra hur han drog paralleller mellan skrivandet och skådespeleriet och hur det har utvecklat honom som person. Jag ser verkligen fram emot att läsa hans bok, fast det får vänta till helgen.

På fredag gör jag den tredje tentan på tre veckor. De andra har jag klarat med nöd och näppe, jag orkar inte vara så skärpt som jag brukar vara. Jag hoppas att jag klarar mig på fredag annars åker jag på att göra om alla tre! KUL? Nej, inte direkt men det är bara att gilla läget och kämpa vidare!

Kramis till er alla där ute!
Kom ihåg att ni är värdefulla, nu och för alltid!

19 Oktober, Smärtseminarium

Idag hade vi ett seminarium om smärta med inbjudna experter. Det var två intressanta timmar. Resten av dagen har jag ägnat åt akuta buksjukdomar, symtom, smärtor och åtgärder, men nu är hjärnan så överfull att det räcker för idag. Nu tittar jag på mina tv-favoriter Simon och Tomas! Lite skratt såhär på måndagskvällen är aldrig fel!

Tack Jenny för dina ord i gästboken, de värmer så mycket! Ja, ge mormor en kram från mig!

Ha det bra alla!

Kramar

18 Oktober, Metro Photochallenge.

Vid midnatt skulle tävlingsbidragen till metro photochallenge vara uppladade på sidan. Jag hann med 15 minuters marginal! Det har ju varit fritt att tolka de tre olika kategorierna platser, människor och klimatförändring. Jag är osäker på om juryn kommer gilla min tolkning av kategorierna. Jag är långt ifrån nöjd med alla bilder men det har varit kul att fota utifrån givna teman. Måste tacka dig Hanna för att du även inspirerar mig att fota, dina bilder tycker jag är grymma!
Har ju inte haft min nuvarande digitalkamera så länge men jag inser nu att det skulle vara kul att ha en systemkamera, ännu finare bilder man kan ta då. Fast dem kostar ju en del, i framtiden ska jag i alla fall skaffa en. Innan nästa långresa om två år då ska jag skaffa en systemkamera!
Om ni är nyfikna på mina tävlingsbilder kan ni gå in påhttp://www.dolphinpower2000.mpchallenge.com Lämna gärna en liten kommentar i galleriet.
Kramar

17 Oktober, Ljus!

Idag tändes över 8000 ljus i kungsträdgården till förmånen för Rosa bandet. Jag tände ett av ljusen och det skänkte tid till eftertanke. Jag är lyckligt lottad som har världens goaste Tim, Linus, vänner, familj och släkt  och många runt mig som hjälper och stöttar!
Miljoner kramar

16 Oktober, Några ord kan betyda så mycket ibland!

Fick ett mejl från en av mina lärare idag, det stod inte så mycket egentligen men det betyder så mycket att känna deras stöd speciellt när det känns lite si och så när klasskamraterna examinerar sin vfu.
Mormor har legat på sjukhus hela veckan, känner att jag är så lågt bort skulle ju helst bara vilja ge dig en stor kram. Kramen får vänta till jul och då ska du få den största någonsin. Du vet i alla fall att jag tänker på dig och stöttar dig fast jag är långt bort. Du och morfar är ju världens bästa mormor och morfar!! Du ska se att allt bli bättre snart! Kram på dig mormor.

Jag har lagat fredagsmaten med Linus hjälp idag. Vi gjorde äppelpaj till efterrätt och han satt i mitt knä och hjälpte till. Den pajen är lagad med mycket kärlek den!

Kram till er alla där ute!

15 Oktober, Tung dag!

Mina klasskamrater sitter och skriver på arbeten från deras praktikplatser och vad gör jag? Ja, det är ju inte så att jag latar mig eller så jag kommer vara väl förbered inför kommande tentor ändå har jag känt mig ledsen hela dagen idag. Jag vet att det inte är mitt fel att jag inte har fått någon praktikplats den här hösten men vissa dagar känns det ledsamt. Idag har varit en sådan dag, jag vill också kunna ha massa att berätta och skriva om. Jag kommer självklart också att få göra arbetena när jag väl har gjort praktiken, men just det där att få göra  samtidigt som alla andra och kunna hjälpas åt och så. Nu hjälper jag mina klasskamrater ändå med det jag kan och de är goa som stöttar mig. Det behövs, speciellt dagar som denna. Kan inte låta bli att undra om jag kommer att klara mig hela vägen. Jo, det kommer jag nog om jag bara får en ärlig chans. Jag visste att det här inte skulle bli enkelt och jag kommer fortsätta kämpa men idag behövde jag få ur mig några tårar av ilska och orättvisa.

Tack mina underbara klasskamrater och lärare för att ni stöttar mig!

14 Oktober, Metro Photochallenge

Jag älskar att fota och tycker det är kul att exprimentera med bilderna som jag tar. I år har jag bestämt mig för att delta i Metro Photochallenge. De tre kategorierna i år är Platser, Människor och klimatförändring. Inte helt lätt men försöka ska jag. Har varit ute och fotat idag men jag är inte nöjd. Det har dock varit en skön avkoppling att få vara ute och släppa plugget lite. Jag är verkligen helt slut, orken är inte på topp och snart börjar tenta perioden. Måste få lite energi. Jag ska fortsätta fota under veckan sista tävlingsdagen är på söndag.

13 Oktober, En vanlig natt....

Tim kommer alltid och säger godnatt 20 minuter efter att jag har lagt mig. Har funderat mycket på varför det är just 20 minuter men det kanske tar den tiden innan jag har kommit till ro? De få gånger jag har hunnit somna väcker han mig och puffar så där på högra handen som han alltid gjort. Sedan lägger han sig tillrätta vid mina knän och ger mig den där blicken "jag har koll nu matte, du kan sova nu." Det brukar inte dröja så länge innan jag somanar. En timme senare vaknar jag av att något låter. Det är Linus som har bestämt sig för att dra iväg med mitt band till mobilen, fast han får inte loss det! Yrvaket försöker jag tillrättavisa att Matte måste ha sin mobil ifred och nej vi ska inte leka nu utan sova! Det brukar sluta med att Tim brottar ner honom innan vi somanar igen.
 
Några timmar senare vaknar jag av att sängkläderna klibbar mot huden, det är så varmt att det känns som jag ska brinna upp. Har jag feber? Nejdå, på min högra sida har Tim krupit upp vid arm och sover gott. Han lägger sig där om jag har drömt något eller haft ont i sömnen. Försiktigt drar jag undan täcket, jag måste ha luft. Tim tittar på mig med ett halvt öga och undrar varför jag stör hans sköna sömn. Jag har svårt att somna om, allt är bara för varmt. Tittar bort mot fotändan där Linus ligger och sover, länge ligger jag och lyssnar till hur de spinner och drömmer i sömnen innan jag själv somnar.

Nästa gång jag vaknar är av klockan, då är jag mer död än levande men så tittar jag åt vänster Tim har somnat i Permon med Linus jämte sig. Lycka! Skulle inte vilja byta bort en sekund med er! Snart kommer de märka att jag är vaken men inte riktigt än. Jag blundar, känner hur det kittlar till på kinden. Tittar upp och möts av två gulbruna ögon.
- Godmorgon lilleman, ska vi göra frukost till dig och Tim?
Det hörs en dov duns och Tim är redan halvvägs inne i vardagsrummet, ordet frukost är magiskt! Linus är snart efter och en ny dag har tagit sin början hemma hos oss!

12 Oktober, Intervjuer.

Idag har jag varit hos mitt assistansbolag och haft intervjuer med eventuella vikarier. Det gick bra och jag hittade några stycken som ska få komma och gå introduktion. När man går introduktion hos mig så får man gå brevid en av mina assistenter under ett arbetspass. Jag får ofta frågan varför jag gör det eftersom jag kan prata och tala om hur jag vill ha hjälp. Fast tänk efter lite nu, skulle ni släppa in en okänd person i ert hem som dessutom ska hjälpa er med det mest personliga om ni bara setts 20 minuter på en ofta stel intervju? Nej, tänkte väl det! Introduktionen gör jag mycket för min egen trygghet och jag vill kunna se hur personen fungerar i mitt hem. Jag kan sedan ha en dialog med min assistent som jobbat under introduktionen. Det här är jätteviktigt för mig men det är också det som gör att jag har dem bästa assistenterna. Vi jobbar alltid i ett team för att min vardag ska bli den bästa och där i ingår det även att stötta mig i att hitta bra personal!

Jag  ringde hjälpmedelcentralen imorse för att felanmäla permon och får då beskedet att de hör av sig inom 10  dagar. För några år sedan kunde man ringa direkt till teknikerna, det var smidigt och blev sällan missförstånd. Den förmånen tog landstinget bort för vi ringde för mycket. Jo, men det är klart att vi ringer och säger att permobilen har punktering för att det är kul.....
Som tur är det fortfarande teknikerna som prioriterar vad som ska göras så jag hade ett nytt däck redan på eftermiddagen! Tack så hemskt mycket! Ni förstår till skillnad från alla beslutsfattare vilken stor del permobilen är av mitt liv! Den är faktiskt mina exta ben!

11 Oktober, Punka på permon och planer för bio.... ingen bra kombination!

Trots att det var söndag så ringde kl. 7.30. Hade tänkt mig en dag i city med lunch och bio, men när jag satte mig tillrätta i Permon fanns det nästan ingen luft i vänster fram däck. Punka på en söndag hur stora är oddsen för det? Under de nästa 20 år som jag har haft permobiler så har jag haft punktering en handfull gånger, det händer alltså mindre än sällan typ. Jaja får vara glad att det inte hände under gårdagens chokladfestival, nu var jag ju ändå hemma. Jag var ändå väldigt taggad för att gå på bio och se filmen allt för min syster. Jag älskar boken för den är skriven på ett så speciellt sätt. Jag har ju rullstolen men var osäker på om min nacke skulle gilla att sitta längst fram i en salong utan möjlighet att luta sig bakåt. Jag provade därför att ringa hjälpmedelsjouren och rätta mig om jag har fel nu men jag trodde att syftet med att ha en jour är att man ska kunna rycka ut akut vid behov? Jag ringde jouren vid 8.00 och han sa att han skulle återkomma när han hade kollat om han hade rätt däck, så långt var allt bra. Vid 10.00 ringer jouren och frågar vad det nu var för sorts däck för de kommer inte in i verkstaden, men kanske har de något däck liggande på kontoret? Är det ett skämt? Jouren kommer inte in i verkstaden, varför har man då jour överhuvudtaget? Jourkillen sa att han kunde svänga förbi kontoret under eftermiddagen men jag beslöt mig för att inte sitta hemma och vänta på ingenting utan ringa Hjälpmedelcentralen på måndagsmorgonen.

Då skulle jag alltså ta rullstolen till stan istället, fast grejen var att jag hade dåligt med luft i dem däcken också. När Tina och jag med gemensamma krafter skulle försöka pumpa däcken lyckades vi inte få i någon luft alls! En stund satt jag i hallen i en rullstol utan luft i däcken och en punkterad permo i sovrummet. Det måste ha varit en syn! Tillslut lyckades Tina tappert kämpande få i luft i däcken. Fast då var klockan så mycket att vi inte skulle hinna till stan så vi hamnade i Kista.
Filmen sen, ja vad ska jag säga.... En jättebesvikelse, det var ju inte ens samma handling. Hade visserligen på känn att det kunde bli så för boken är väldigt kontroversiell och väcker tankar. Det är ju det som är så bra. Nu hade man istället gjort om handlingen till en värsta puttig nuttig hollywood grej..... Morr. Det har inte varit min dag  idag!

10 Oktober, Chokladfestival.

Den här helgen är det chokladfestival på Nordiska museet. Jag inser nu såhär i efterhand att jag nog inte hade förstått vidden av evenemangets storlek. Jag hade detta till trots ändå förköpt biljetter vilket var tur, det var så grymt mycket folk. Jag överdriver inte om jag säger att det var några tusen som passerade under tiden vi var där. Jag vet att jag har nämnt följande fenomen tidigare men vad är det som händer med svenskar i folksamlingar och köer?? Jo, vi  trängs och kliver över varandra som det gäller livet! Varför? Snälla kan någon förklara varför för mig? Min Permobil är förhållandevis liten till skillnad från många andras och det gör den smidig men kanske inte alltid så synlig. Jag fick höja upp stolsitsen och Emma fick gå på min vänstra sida för att skydda min joystick. Folk är nämligen inte kloka och kan kliva över det mesta, det händer att både väskor och jackor hakas fast i joysticken och ni förstår nog vilka farliga konsekvenser det kan få. Inte bara för mig utan också för dem som råkar vara i stolens färdriktning. Idag flöt det på bra i alla fall utan incidenter och det var riktigt roligt.

Eftersom jag är allergisk mot nötter och mandel så var jag  beredd på att jag kanske inte skulle kunna provsmaka så mycket, men jodå! Det fanns så jag också kunde prova. Man behöver inte proppa chokladen full i nötter och mandlar för att det ska vara gott.  Jag älskar choklad, det är det godiset jag kan äta efter mina matstrupsoperationer utan att få ont i matstrupen. Annat små godis vill gärna fastna och efter ett tag gör det skitont. Jag kanske äter några små godis bitar per år men inget mer. Det är choklad som gäller!

Jag hittade en choklad gjord endast på kakao och råsocker, den är super den! Jag köpte chokladte också, den ni. Jag är både choklad och te älskare och denna kombination är en fullträff!

På kvällen var det dags för körslaget och självklart håller jag på Lycksele och Team Pontare med min klasskompis Cissi!

Jag röstade som en galning  Kommer att bli en dyr mobil höst detta!

9 Oktober, Fredag.

Fredag är min absoluta favoritdag, det har varit det sedan jag var liten. Det är en riktig mysdag. Man vet att nu är det helg snart och på kvällen kryper man upp framför tv:n och äter god mat. Jag tror att Tim och Linus känner att det är fredag för dem är extra mysiga. Säkert är det så att min mysstämning smittar av sig.

I många år tyckte jag att söndagar var veckans jobbigaste dag. Den var jobbig för att man visste att man hade en ny kämpig vecka framför sig, kanske utan något större meningsfullt att fylla alla dagar med. Nu känner jag inte så länge och det är väldigt skönt efter så många år.

Önskar er alla en skön helg!

8 Oktober, Föreläsningar.

Idag har jag kollat föreläsningar hela dagen inom områdena akut buk, anemier, tumörlära och leukemier. Riktigt intressant är det. Det är tre veckor kvar till första tentan som berör området akut buk. Ingen ångest! Än i alla fall.

7 Oktober, Linus har varit ute!

Idag blev Linus och Tim så förundrade av att se på varandra genom fönsterrutan att det var dags för Linus att få följa med Tim ut på gårdem. Det gick jättebra, han tyckte det var spännande och roligt men läskigt också. Tim såg så stolt ut när han visade lillebror runt på hans gård! Det värmde i hjärtat på Matte!

6 Oktober, Plugg

Idag har jag bara pluggat, pluggat, pluggat och pluggat  lite till.... Just nu är det njursjukdomar som upptar pluggtiden.

5 Oktober, Djuraffären

Idag har jag spenderat eftermiddagen på Bromma zoo. Skulle tro att det är en utav Sveriges största djuraffärer. Det finns allt där och det finns mycket att kolla på. Jag brukar passa på att handla på mig kattsand och torrfoder när jag är där. Det väger ju en del, sanden väger 11kg och Tims mat 10 kg så det är bra att ta färdtjänsten till hjälp. Tim fick en ny sele dagen till ära eftersom han har börjat slita ut sin gamla. Sedan köpte jag råttor, torrfoder och en platta att ha framför katt-toan till Linus. Allt blev väldigt uppskattat i allafall.

4 Oktober, Kanelbullens dag!

Ja, det finns dagar för det mesta mammor, pappor katter, semlor, våfflor, ägg och kanelbullar. Så nu undrar jag när kommer Matte och husses dag att införas? Jag syftar inte på någon speciell eller så, jag konstaterar bara att jag inte är en mamma, katt, semla, våffla, ägg eller kanelbulle. Jag är en stolt och lycklig matte till två underbara kissekatter. Fast det finns ingen dag för det, men ett litet ägg och bulle ska ha en egen dag, Undra vad det är som avgör när något eller någon blir tilldelad en dag? Vem var det som bestämde att ägget ska ha en egen dag? Den personen kanske har missat att vi äter ägg hela påskhelgen? Jaja nog om det. Idag är det kanelbullensdag och mamma bakade goda bullar åt mig. Tack för det mamma.
Jag behöver ingen futtig dag för att fira att jag är Matte, jag är en lycklig matte varje dag så det så!

Kramis

3 Oktober, Körslaget.

Idag började körslaget och det är extra viktigt och roligt den här säsongen för Lycksele är med ledda av Roger Pontare. Det bästa är ju att en utav mina klasskamrater är med! Då måste man ju stötta och heja som bara den. Så rösta nu på Team Pontare och inget annat, Heja Cissi!

2 Oktober, Mysfredag!

Efter en tuff start på veckan avslutar mina grabbar den med mysfredag! Kan inte bli bättre! Mattes lilla och stora hjärta! Älskar er!

1 Oktober, Mamma på besök.

Idag kom mamma på besök. Mysigt att ses och hon fick äntligen träffa Linus! Synd bara att jag inte mår helt bra, magen krånglar för mig. Mamma och pappa har nyss varit i Spanien så Linus fick en fin handduk med sitt namn på, en sådan som Storebror har. De fick en ny leksak också, åh så fint den kvittrar! Sist men inte minst fick vi en ny fin dörrskylt så Linus namn också står med. Tack snälla mamma och pappa!
Mamma hade med sig ett kuvert från mormor och morfar också. Vi är fem lyckligt lottade barnbarn som har världens bästa mormor och morfar. Ni är otroliga, det betyder så himla mycket. Jättetack och en stor hjärtekram till er!

30 September, Morfar har köpt en dator!

Jag tycker det är så coolt! Morfar har köpt sin första dator, du är riktigt cool du morfar! Du kommer bli en hejare på att surfa runt på nätet!!! Jag hjälper dig gärna det vet du och jag tror att du kommer tycka det är jättekul när du väl kommer igång! Jag tycker det är häftigt när man vågar utmana sig själv och pröva nya saker, åldern spelar ingen roll! Go Morfar!

29 September, Mari kom på fika!

Idag kom Mari på fika, det var mysigt. Det var alldeles för längesen vi sågs, drygt 14  månader sådär. Vi måste skärpa oss! Tack för en trevlig fika Mari och lunchen måste bli av snart!

Linus har hjälpt till att sortera leksakerna idag, så nu har alla råttor och bollar en egen låda som han kan plocka själv i.

28 September, Trött det är bara förnamnet.

Det har varit en aktiv natt, vid ett-tiden vaknade jag av att Linus landade rakt i ansiktet på mig innan han sprang över mig. Vid halv fyra började Tim och Linus bråka, för att sluta fred fick Linus sova hos Tina en stund så Tim fick sova hos mig som vanligt ett tag. Tusen Tack för hjälpen Tina. På morgonen kom Linus in till mig och vi hade en lång mysstund. Linus har tillbringat sin första dag här hemma med att utforska tillvaron och att fräsa åt storebror. Tim är inte alls glad utan ligger och trycker i sovrummet. Linus däremot är en aktiv och glad kisse och den ända av oss som inte är trött. Var får han all energi ifrån?????????

27 September, Den stora dagen är äntligen här.

Så är dagen som jag har väntat på sedan i mitten på maj äntligen här. Idag ska Linus flytta hem till oss. Det känns härligt, roligt och pirrigt allt på en gång. Jag är lite nervös för om Linus ska komma ihåg mig, jag har ju inte träffat honom på fyra veckor och hur kommer Tim att reagera? Tiden kan gå så sakta ibland, den verkligen kröp fram och det kändes som den aldrig ville bli 15.00. Till slut blev den ändå det och taxin var i tid. Det var riktigt roligt att träffa Eva, Lennart och Carmen igen och oj som Linus hade växt. Jag hade inte behövt oroa mig, Linus mindes mig och la sig till rätta och spann i mitt knä som vanligt. Det värmde ända in i hjärtat det, han hade nog saknat Matte lite! Efter lite fika var det dags att åka hem och denna gång fick Linus följa med mig. Han var jätteduktig och somnade gott i Taxin.

Jag var riktigt nervös för Tims reaktion när vi kom hem så jag hade Linus i min famn. Det var tur för Tim gick direkt fram till väskan och inspekterade den. Det tog ett tag innan han reagerade på Linus och Linus hälsade med att fräsa.
Det kändes som att Tim var ganska rädd i början men ändå nyfiken. Linus där emot tar för sig och är kaxig mot Tim så kvällen har varit aktiv om jag säger så!

Nu har jag båda kissar hos mig, lycklig är jag!

26 September, Lära känna nya människor!

Jag har bott i huvudstaden i 12 år nu. Jag flyttade hit när jag var 16 år och skulle börja gymnasiet. Jag kände inte en människa, men tyckte att det skulle bli spännande, jag behövde något nytt i mitt liv. Gymnasietiden var tuff och jobbig men också väldigt rolig, jag lärde känna en massa nya människor och gjorde en massa saker som jag inte tänker ta upp i det här inlägget! 

Jag läste gymnasiet på halvfart p.g.a att jag genomgick en del operationer, var sjuk och mådde riktigt dåligt periodvis. Men under dem där åren så utvecklades jag mycket som person och man förändras. Efter gymnasiet hade jag tuffa år med att få ordning på min assistans och när det äntligen var ordnat, ja då började kroppen att protestera igen och jag blev sjuk. Även här hamnade jag i en period i livet där man ska "hitta" sig själv, lära sig att leva med de nya förutsättningar som fanns utan att för den delen ge upp drömmar eller mål. Under den här tiden utvecklades jag också enormt mycket samtidigt som att hålla kontakten med vänner inte alltid är så lätt när man inte mår bra.

Nu har det gått några år och som jag sa till en av mina lärare i våras, så här bra som jag mår idag har jag inte gjort på väldigt länge.  Att få läsa den här utbildningen har stärkt mig både kroppsligt och själsligt. Känslan av att vardagen har ett meningsfullt sammanhang med underbara vänner.

Jag har fantastiska vänner utspridda över hela landet och Norden, ingen nämnd och ingen glömd. Ni är guld värda, det kan aldrig sägas för många gånger.
 
Jag insåg dock efter att ha varit i Lycksele i tre veckor att antalet vänner på hemmaplan är få. Jag behöver lära känna nya människor även här för att få en bra fritid och inte bara plugg.

Jag har gått med i något som heter City polarna, det är ett nätverk som ordnar saker och träffar just i din hemstad. Det händer allt möjligt kul och folk verkar trevliga så varför inte prova? Hade det här varit för ett år sedan hade jag aldrig vågat, men se mycket händer! Nu känns det bara skoj! Om två veckor ska jag hänga med på chokladprovning och funderar på att hänga med på lite fikapauser runt om i stan så länge det går att komma fram med permon.

Tror att det kan bli en mycket bra och spännande höst på många sätt det här!
Imorgon blir det något nytt och spännande här hemma också, Linus flyttar hit! Känns lite nervöst, men väldigt kul att få lära känna en ny liten individ med sin egna personlighet.
Som Amy sa för en stund sedan, det här är sista kvällen allt är som vanligt. Imorgon kväll är du och Tim inte själva längre. Nej, precis imorgon börjar något nytt, jag blir Matte och Tim Storebror!

25 September, Fika på stan med Linn!

Mötte upp Linn utanför Åhléns City efter lunch idag! Det var jättekul att ses igen och vi hade mycket att prata om. Vi gick till Wayne`s för att ta en fika och det var galet mycket folk över allt. Klart det är löningsfredag, men är hela Stockholm lediga på fredagar? Tydligen! Det caféet vi gick till har sina bord placerade i sektioner kan man säga. Längre in i lokalen är det uppbyggt som en platå eller vad man ska kalla det med ett högt trappsteg för att komma upp. Precis vid ingången finns det soffor och bord, de längst ut var upptagna och de längst in vid fönstrena var lediga. Det skulle ha blivit för trångt för mig att ta mig enda in till fönstrena så vi frågade faktiskt ett par om de hade lust att flytta in ett bord. Det kunde dem inte. De hade sin barnvagn på sidan men hade haft lika god uppsikt från vilket av borden. Då börjar en barnfamilj med matstol och betydligt mer saker säga att de kan flytta in ett steg istället. Tack det var ju jättesnällt men då säger dem vi frågade först, att de lika gärna kan gå därifrån. Jag kände mig så dum. Samtidigt tycker inte jag att det är fel att fråga om folk kan flytta sig längre in i lokalen om det finns lediga bord. Nog om det! 

Vi hade en mysig fikastund innan vi begav oss ut på bokjakt! Linn letade efter en diktbok av Markus Birro. Vi lyckades inte hitta den idag vi får fortsätta jakten imorgon.
Jag ramlade inte ur permon idag i alla fall, men det kom ett par Japaner som ville köpa permon av mig! Vet inte vad som är värst? Blev lite skraj att de skulle kasta ur mig ur permon och sno den!
Jag hade fått svårt att förklara mig för hjälpmedelcentralen på måndag kan jag säga. De hade idiotförklarat mig för evigt!

Nu väntar fredagsmys med mat och idol!

Tack för idag Linn, så roligt att träffa dig igen!
Trevlig helg önskar jag er alla!
Kram

24 September, Hjärnan behöver en paus....

Två nätter i rad nu har jag vaknat vid fyra tiden av att jag har drömt om akuta buksymtom, labprover.... Jag läste det intensivt förra veckan och idag har jag läst om olika former av leukemier. Min hjärna är lite överfull av information just nu, I need a break! Imorgon får jag det, Linn kommer hit till Stockholm över helgen! Yes vi ska träffas och fika inne i stan! Roligt och pluggpaus det är verkligen efterlängtat!


Tim har inte haft sitt livs bästa dag idag. Han har varit Tim Tvärt emot! Det började med att regnet öste ner när han var ute. Han kom in och var skitsur! Bara för att man är sur så får man inte göra vad som helst, eller jo det tyckte han. Jag kände mig skittjatig ett tag och min stackars vikarie till assistent undrade väl vart hon hade kommit.

- Tim! Du puttar inte ner matskålen i golvet nu!
En skarp blick och sedan en rörelse med tassen och en duns när matskålen åker i golvet!
- Tim gå ner från köksbordet!!
Han vänder genast ryggen åt mig.
- Tim gå ner där ifrån nu! Inte hänga över köksstolen!
Han tar vägen över fönsterbrädan och touchar till blomkrukan istället!
- Tim gå ner från hyllan i hallen! Du rör inte tavlorna på väggen!
Den här gången hann jag fram!

Undrar hur det ska bli på söndag!
Jag älskar er mina hjärtan!

23 September, plugg!

Har haft en riktig pluggdag idag och har redan hunnit bearbeta bröstcancer, så imorgon ger jag mig in på blodsjukdomar, intressant är det!

Kommunens färdtjänsthandläggare ringde mig idag och undrade varför Riksfärdtjänsten hade skickat en så dyr faktura på min resor mellan Lycksele och Umeå? För det första kan man ju fråga sig är det mitt problem? Svaret är nej eftersom jag redan har betalat egenavgiften som jag ska. Men hon gav sig inte utan tyckte verkligen att det här var konstigt. Det visade sig snart att hon inte hade helt koll på att Umeå och Lycksele är två skilda kommuner och att det dessutom är 13 mil där emellan Jag kan ju tycka att om man ju jobbar som färdtjänsthandläggare vars uppgift är att bevilja riksfärdtjänst så kan det kanske vara bra att ha koll på landets geografi. Eller åtminstone kolla upp sträckan innan man beviljar det! Jag kan inte beskyllas för något för hon har gett mig tillstånd att resa mellan Lycksele och Umeå. Eftersom flygbolaget som trafikerar Arlanda-Lycksele inte godkänner permobilen är jag tvungen att resa till Umeå först och sedan resa med taxi eftersom jag inte kommer på bussarna. Finns det inget alternativt färdsätt så har jag rätt till Riksfärdtjänst. Att det är 13 mil mellan orterna är inte mitt fel!

Jag kommer få stora problem med att få beviljad Riksfärdtjänst i vår och i sommar. På något sätt kommer jag att lösa det för upp ska jag om jag så ska köra permon själv den sträckan. Fast det kommer ta ett par dagar, typ fem eftersom en laddning på batteriet räcker 3 mil! Okej ingen har sagt att de här åren skulle vara enkla och jag har inte förväntat mig det heller. Det som bara gör mig lite, lite förbannad och gör att känner mig något motarbetad är att det är alltid något runt omkring som ska jrångla. Studierna är ju ingenting jämfört med allt runt omkring.

Nu har jag så många fler runt mig som stöttar och ställer upp än de som försöker skälpa och det är så mycket mer värt än något annat. Jag behöver bara ventilera min frustration, ta ett djupt andetag innan jag tänker ut Plan B.
 
Det kommer lösa sig på något sätt, har på känn att det nog finns en väldigt underbar klasskamrat eller två som säkert kan hjälpa mig att hyra bil och släp! Kramis på er alla där ute!

22 September, Pajad lift och telefonkonferens.

När jag kom in i badrummet imorse hade takliften pajat. Det gick inte att få igång den!!! Det var ju detta jag har känt på mig den senaste veckan då den bara blivit allt mer långsam! Jag var evigt tacksam att jag råkade ha golvliften som jag brukar ha hos mamma och pappa här hemma. Ytterligare tur var att det var Katrin som jobbade eftersom hon kan sätta ihop golvliften. Klockan 09.15 ringde jag och felanmälde liften akut. Klockan 12.00 ringer teknikern som var här för en veckan sedan och säger att detta trodde han inte skulle hända. Nehe synd för dig men jag visste att det skulle hända. Jag kan mina hjälpmedel och känner minsta fel men det kan man nog inte fatta om man inte är beroende av dem.

Teknikern sa att han skulle mellan 15-16 men ingen fråga om jag klarade mig till dess. Dumma mig, gå på toa är ju endast ett ytterst grundläggande behov, inget akut eller så nejdå. Han kom tidigare så 14.15 satt det en ny lift i taket. Tack så mycket! Nu har jag en gör snabb lift istället, knappt att jag hinner me!

Hade telefonkonferens med min huvudhandledare från praktiken i Lycksele och en av mina lärare efter lunch. Vi hann aldrig prata ordentligt under tiden jag var i Lycksele men jag hade fått fin kritik så jag är glad och enormt lättad!

21 September, En timme under nålen!

Idag tatuerade jag Linus namn och födelsedatum och med några tassavtryck länkade jag ihop det med Tims namn och födelsedatum. Nu finns mina älskade katters namn på min arm för alltid. Jag är jättenöjd, tack så jättemycket Lena för ditt fina jobb. Jag fyllde i Tims tatuering också så med förberedelser tog allt 1,5 timme. Konstigt att man frivilligt utsätter sig för det här egentligen! Det gjorde ont idag mycket p.g.a spastisiteten som vill få armen att rycka. Men jag fixade det och Lena är duktig på att ge mig pauser och Katrin pratar på så jag får annat att tänka på!
På bilden här ovan så är allt nygjort och det ser svullet ut. På bilderna nedan ser ni mina andra tatueringar.

2007-03-08 Gjorde jag Tims namn och födelsedatum.
2008-01-18 Gjorde jag Delfinen Lotus.
2009-09-21 Dagens tatuering.

Tack så jättemycket för hälsningarna i gästboken, jag blir så himla glad och det betyder så mycket. Karin, jag ska absolut höra av mig om jag har vägarna förbi! Tack!

20 September, Lugn söndag.... eller?

Jag och Emma lyckas alltid med konsten att starta "små" projekt här hemma. Vi har skitkul, fast vi har en förmåga att göra allt samtidigt! Idag hade jag tvättstugan och jag hade lite tvätt, men då kan man ju fylla ut tiden med tvätt av sängöverdrag, kudde och täcke.... madrass kanske?  Varför inte? Okej madrassen gick inte in i maskinen men det var kanske lika bra. Sen påbörjade vi nästa projekt, plantera om min palm som är släkt med lutande tornet i pisa. Ja, det blev bra i alla fall och sen var det städning. Tim låg och surade på fönsterbrädan för att Emma dammsög hans pelare. Så kan det vara!

Tack Emma för en lika mysig och skrattfylld helg som alltid! Lycka Till med opponeringen av C-uppsatsen! Jag håller tummarna!!

20 September, Midnatt.....

Trots den sena timmen är jag ändå tvungen att skriva ett inlägg. Kom hem från bion för en halvtimme sedan och jag har svårt att sluta tänka på filmen. Ni som har missat vilken jag har sett så är det Flickan som lekte med elden. Jag har inte läst Stieg Larssons böcker men jag tänker göra det nu! Jag måste bara få veta mer. Saken är ändå den att det är en person som gör hela filmen själv i princip och det är Noomi Rapace! Filmen är grym men hon är en grym skådespelerska. Om inte hon får guldbaggar för sin prestation på Filmgalan i Januari, blir jag riktigt förbannad på Filminstitutet, ännu argare än när Så som i himmelen inte fick en enda bagge, fy skäms. Även denna film innehåller scener som känns för bra för att vara svenskproducerade. Äntligen kan svensk film göra annat än allt som är glatt, trevligt, lyckligt och familjärt! 
Se den ni som inte har gjort det, det är grymt bra gjort från början till slut och sista halvtimmen andas man knappt!

Tack för meddelandet mamma, det går jättebra att du kommer då! Tim och Linus blir glada att mormor kommer!

God natt och sov gott alla där ute i höstnatten!

19 September, Sovmorgon.....

Tog en väldigt lååång sovmorgon idag och gick upp vid Lunch! Det var behövligt kan jag säga. Ska snart bege mig iväg till Kista och möta upp Emma. Det blir middag och bio där. Måste köpa bläckpennor, upptäckte igår när jag pluggade att bläcket i samtliga mina pennor är mer eller mindre slut! Fick nästa trycka hål i pappret för att kunna skriva!

Tack för din hälsning Hanna, jag saknar dig massor också!!!!!!! Det var alldeles för längesen vi pratade ordentligt. Måste göra det snart! Lika många kramar som stjärnorna!

Grattis på födelsedagen pappa! Hoppas att du har en bra dag i Spanien. Här hemma har vi fint och varmt höstväder!

Linda F, Jag såg bilderna på facebook, men jag ser ju helt galen ut! Annars var det fina bilder, inte varje dag man blir kallad klassens sol! Tack för det vännen!

Ha en bra dag alla ni där ute i stora vida världen!

18 September, En repris av gårdagen!

Med andra ord har jag bott i kirurgibolen idag också! Jag har faktiskt bearbetat klart akuta buksjukdomar så nästa vecka sätter jag igång med tumör, endokrina och blodsjukdomar. Fast först är det helg. det blir bio imorgon flickan som lekte med elden. Tror den är super! Annars blir det lugnt tror jag!

Tack för alla underbara hälsningar i gästboken! Kramar

17 September, Plugg, pluggeliplugg!

Har spenderat dagen med näsan i kirurgiboken med Tim som övervakare från sin plats på pelaren! Läsandet flyter på bra måste jag säga imorgon kväll har jag nog bearbetat klart det första avsnittet, akuta buksjukdomar skönt!  Gick iväg till Ica en sväng och handlade middag men annars har jag som sagt bott i kirurgiboken. Har tänkt ge mig själv ett löfte, jag ska inte ha tentaångest den här terminen. Ojoj, inser att jag kommer bryta det löftet om ungefär fem veckor. Det är ju i alla fall klart bättre att jag har tentaångest en vecka innan bara istället för en månad innan som hela förra läsåret, då hade jag konstant tentaångest. Resultatet av det blev en ofrivillig bantningskur följt av en ytterst fattig diet i våras. Mm, inte bra! Vill inte ha det så igen! Som Sjuksköterska utbildas man i hälsofrämjande saker så nu i höst ska jag ta hand om mig själv! Tanken är i alla fall bra så vi får se hur länge det håller! Med ert stöd kära läsare så är chanserna större i alla fall!

Skönt att ni har det bra i Spanien mamma och pappa!
Kramar till er alla!

16 September, Höst, nya utmaningar!

Idag har jag tillbringat dagen på Huddinge Sjukhus och deras Rehabklinik. Min assistans ska omprövas i vinter så det är dags att ladda med läkarintyg. Lika bra att få sådant gjort medan jag inte har en massa i skolan. Fick träffa en ny läkare som var jätteduktig och jag kunde ställa frågor om min spastisitet och sånt. Det är så svårt att ställa sådana frågor till allmänna läkare, ofta kan ju jag mer än dem. Så ibland är det skönt att få ventilera sina tankar med någon som kan och ibland bara få bekräftelse på att jag tänker rätt och handlar rätt. Hon förstod min situation bra så oron över intyget har släppt nu i alla fall, skönt!

Nu till något annat, Svt håller på att byta ut sina forum så det innebär att länkarna till novellerna här på sidan inte gäller längre. Jag har strul med min inloggning på forumet men så fort det är ordnat ska jag länka på nytt igen!

Ha det bra alla där ute och mamma och pappa, hoppas att ni har det skönt i Spanien trots regnet! Du får hälsa Zlatan från mig pappa!

Kramis!

15 September, Plugg!

Idag har jag börjat läsa om akuta buksjukdomar, det kanske är något fel på mig men jag tycker det är superkul och har lite svårt att sluta läsa! Fast jag var lite trött på eftermiddagen och slumrade till vid datorn. Orken är inte helt på topp än men snart!
 En tekniker var här och kollade på takliften på förmiddagen. Hans kommentar var typ, ja den är långsam men jag kan inte göra något förrän den går sönder helt. Anledningen till detta är att liften som jag har tillverkas inte längre, så går den sönder får jag en ny. Det är snällt men saken är ju bara det att under tiden jag väntar på att den ska gå sönder helt, hinner jag ju nästan glida ur selen för att den är så långsam. Jag kommer paja mina axlar big time! Snälla liften gå sönder nu!!!!!!!!!

Grattis på födelsedagen Malin, hoppas att du haft en toppen dag!

Kram

14 September, Produktiv.

Idag har jag varit produktiv och fått en massa saker gjorda!
1. Jag ringde och felanmälde takliften i badrummet. Den låter trött, uttråkad och är allmänt seg. Den går ju saktare än en golvlift, den kanske har fått en släng av svininfluensan???

2. Jag ringde för att boka en läkartid på Rehab på Huddinge sjukhus. Det brukar vara långa väntetider men jag fick en tid redan nu på onsdag! 

3. Jag var förbi tatueringsstudion vid Odenplan där jag har gjort mina tidigare tatueringar. Jag är supernöjd med mina tatueringar som jag har gjort där och när jag nu ska tillägna Linus en tatuering känns det bra att låta Lena göra den eftersom hon gjorde Tims. Det kommer bli kanon och jag fick en tid nästa måndag! Yes, bara 7 dagar kvar!

4. Jag var hos min Naprapat vid Odenplan=SMÄRTA! Usch, idag hängde tårarna i ögonvrån!

5. Jag har gjort upp en plugg-plan för de här veckorna och jag ska inte stressa, nej jag lovar!

13 September, Färsbiffar!

Mamma och Pappa var snälla som åkte och handlade åt mig innan de åkte hemåt. Jag tyckte det var lika bra att laga mat på en gång så sagt och gjort. Jag började med en gryta med quornbitar, wokgrönsaker och kokosmjölk den är riktigt god och blev bra. Sedan fick jag för mig att ge mig in i något jag hittills inte lyckats med, att göra färsbiffar av quornfärs. Jag lyckas aldrig få färsen att binda ihop, den bara smular sönder och idag var inget undantag. Jag och Tina försökte tappert rädda färsen genom att göra sås av den. Bra försök men usch det blev riktigt äckligt! Jaja man kan inte lyckas varje gång eller aldrig när det gäller färsbiffar! Om någon av er har lyckats binda ihop quornfärsen till biffar, tell me! Vad är den mystiska hemligheten?????????????

12 September, Äntligen är Tim hemma!

Idag kom mamma och pappa upp för att lämna Tim, äntligen fick jag träffa honom ,som jag har längtat! Jag tror att han är nöjd med att vara hemma igen, han har myst på sin stora pelare hela eftermiddagen. Mattes hjärta! Nu är det bara två veckor kvar tills Linus flyttar hem till oss, mys och bus blir det.

Jag hade verkligen ingen mat hemma när jag kom hem igår så jag fick börja dagen med att gå till Hemköp. Jag hämtade även ut lite kursböcker som jag har beställt från adlibris, jag ska sätta igång på måndag. Jag har gjort klart skissen till tatueringen som jag ska tillägna Linus, den är jättefin. Nästa vecka ska jag lämna in den på studion och boka en tid. Ni får se när den är klar!

Den senaste veckan har jag varit små förkyld på mornarna och kvällarna men på dagarna när vi har varit igång har jag inte känt av det. Nu ikväll började näsan rinna igen. Säkerligen för att jag är så himla trött. Sov inte så bra inatt, det var ovant att sova i sin säng igen efter att ha sovit tre veckor i permobilen. Inatt kommer jag sova bättre hoppas jag.

Tack för alla underbara hälsningar i gästboken, jag blir så himla glad! Det betyder så mycket!

Tack Tina för att du har tittat till lägenheten och sorterat posten så fint!
Tack Mattias, världens bästa lillebror för att du har fixat till datorn.

Kramar till er alla där ute!

11 September, Sista dagen.

Idag avslutade vi veckan med ett smittskyddsseminarium, utifrån det vi jobbat med under veckan. Det gick bra och var intressant men jag var väldigt trött och ville bara att klockan skulle bli 12.00. Till slut blev den ändå det och det var dags att säga hejdå till alla. Det kändes tråkigt för nu dröjer det till i vår innan vi ses igen och på måndag går ju alla utom jag ut på praktik. Ingen att babbla med på dagarna, det blir konstigt men jag ska passa på att vila mig för det behövs.
Vi tog vägen förbi Frasses efter skolan innan det var dags att bege sig till vandrarhemmet och städa ur vårt lila krypin. När Katrin höll på att dammsuga satt jag och nästan somnade, så jag gick ner till receptionen och betalade och preliminär bokade till i vår och sommar också. De var jättesnälla som lät mig lämna kvar en väska med hjälpmedel så slipper jag släpa på det fram och tillbaka. Vilket leder fram till ett intressant fenomen, trots att vi hade en väska mindre att frakta och inga tunga matlådor att packa så var ändå våra väskor blytunga.  Vid 15.00 tiden åkte från Lycksele och två timmar senare var vi framme på flygplatsen i Umeå. Jag lyckades somna när det var fyra mil kvar så jag var inte pigg när föraren väckte mig! Vi hade gott om tid på oss på flygplatsen så allt gick väldigt smidigt. Vi hann med en fika och gå en runda i taxfreen också.

11 September är ju ett datum som alltid kommer att vara förknippat med terrorattackerna 2001, självklart tänker man lite extra på det när man sätter sig på ett flygplan det här datumet. Inte att jag är rädd att det ska hända något, men det är ändå lite kusligt och man skänker en tanke till offren och deras anhöriga.
Det var ändå en skön flygresa och som Katrin sa innan vi gick på planet.
- Du fixade de här veckorna Carro.
- Ja, det gjorde jag!
Enorm lättnad, glädje och tacksamhet!

10 September, Svårt att beskriva....

Det är jättesvårt att beskriva dagens känslor, i våras blev jag tillsagd att överväga att avsluta utbildningen. Jag fick höra att jag aldrig skulle klara det här, att jag inte skulle bli godkänd på kursen. Idag avslutade jag kursen med godkänd praktik!!! Jag har slitit så hårt för att komma hit där jag är nu och att det märks är guld värt. Många tankar har snurrat i huvudet under sommaren men någonstans har jag ändå lyckats behålla fokus och fortsätta jobba framåt. Jag vill inget hellre än att klara det här hela vägen. En annan sak som jag fick höra i våras var att jag inte skulle klara att examinera hjärt och lungräddning, idag gjorde jag det! Min klasskompis Anette gjorde bröstkompritioner och jag skötte inblåsningarna eftersom jag inte hinner göra båda samtidigt. Men jag fick instruera hur allt skulle gå till och det gick ju hur bra som helst. När vi övade senario så spelade jag orolig anhörig, det är lika viktigt att ta med de anhörigas känslor och reaktioner! Om det skulle inträffa ett hjärtstopp på en framtida arbetsplats är jag alltså fullt kapabel till att instruera och stötta mina kollegor.

Tänk om jag hade lyssnat på det som sades i våras? Jag har haft ångest över det som sades men kände samtidigt att det är inte kört än, det var det inte heller.
Jag har två tuffa läsår framför mig men jag är mer förberedd nu och jag vet att det mesta går att lösa om jag ger det lite tid.

Imorgon flyger jag hemåt igen och jag längtar så otroligt efter Tim och Linus. Vill bara krama och pussa på mina älskade hjärtan! 
Det kommer bli tråkigt att säga hejdå till alla klasskamrater nästa gång vi har träff här blir i mars eller april nästa år. I Juni nästa år kommer jag med stor sannolikhet att göra höstterminens praktik här!

Tack till mina underbara klasskamrater, lärare och alla andra som har stöttat mig här! Ingen nämnd och ingen glömd!
Stora kramar till världens bästa mamma och pappa för att ni ställer upp och stöttar mig genom det här!

Ha det bra alla där ute!

9 September, Mårdseleforsarna!

Jag har världens bästa och goaste klasskamrater bara så ni vet! De har burit runt mig i skog och våtmark hela dagen! Det var inte det lättaste ska jag säga för det var brant, halt, stenar, stubbar, rötter, blött och vinglig bro men allt går! Idag har vi verkligen visat det. Vi grillade intill forsen, gick tipspromenad och umgicks i största allmänhet. Det var en lite annorlunda form av tipspromenad med frågor om Lycksele, Umeå Universitet och våra lärares husdjur, bilar, barnbarn och upptåg. Jag hade 9 rätt av 16 så det är väl ganska godkänt ändå. Det var riktigt mysigt i alla fall och vackert är det där också eller hur?

Imorgon väntar ännu en dag på sjukhuset, min grupp ska göra sjukhus HLR och kateterisering. Jag ska även träffa min huvudhandledare och utvärdera praktiken. Jag är nervös fast det har gått bra och jag kommer så vara fram tills det är över. Utvärderingen från Umeå i våras gör sig påmind i stunder som denna. Håll tummarna för mig imorgon nu!

Kramis!

8 September, Sond, Peg, Stomi, Epidural CVK och Venport.

Ja, det är alla sakerna som min grupp hann gå igenom idag under hel dagen på sjukhuset. På förmiddagen gick vi igenom sond, Peg, stomi och epidural. Jag fick berätta vad jag kunde om sond och peg så det var roligt. På eftermiddagen övade vi två och två på att sköta om en CVK och venport, så jag och Karolina jobbade tillsammans det gick bra det. Vilken annorlunda känsla det var att sticka in en nål i en venport jämfört med ett kärl. En venport är en liten dosa som är inopererad under huden som kan ligga kvar länge för att underlätta frekvent provtagning främst på cancerpatienter. En CVK är en central venkateter som är placerad i något utav kärlen närmast hjärtat. Man kan sätta in en CVK när kärlen i armarna och händerna är olämpliga att sticka i av olika anledningar. Samt om behandling ska pågå under en längre tid, främst med kärlirriterrade läkemedel som cytostsatika. Nu fick ni en liten lektion där också!

Efter denna långa dag gick jag och Linda F och åt middag på en pizzeria här i närheten och pratade om allt mellan himmel och jord! Mys!

Imorgon är ska vi åka till mårdseleforsarna och skogsvandra och grilla! Blir mys det också!

Idag har Andra Avenyns tredje säsong premiär så nu ska jag krypa ner i permon med datorn i knät och en kopp te brevid mig och kolla om Riverside är sig likt efter fyra månaders uppehåll, säkerligen inte!

Kramis!

7 September, Första skoldagen!

Idag var det första skoldagen med klassen och eftersom jag var sjuk under vår förra träff i maj hade det gått ett år sedan jag sist såg många av klasskompisarna. Fast det känns inte så eftersom vi ses via webb-kamera, men det är klart att det är härligt att ses på plats.  Vi har fått fyra nya studenter i klassen och två av dem hamnade i min basgrupp, det kommer bli riktigt bra det. Efter allt samarbetsstrul som vi hade i våras behöver vi få in lite nytänkande i gruppen för att inte slita sönder varandra det halvåret som är kvar innan vi byter grupper.

Min klasskompis Linda D är min assistent under skoldagarna. Det är bra på många sätt, jag blir "ensam" med klasskompisarna och Linda kan lättare stötta mig i uppgifterna när det behövs eftersom hon är lika insatt i det. Katrin är ändå kvar här uppe och jobbar kvällar och nätterna.

Dagen har ängnats åt att gå igenom vår nya arbetsportal Cambro, där finns allt material som vi behöver. Jag håller med övriga gänget att den är bättre än vår förra portal pingpong. Jag är dock inte helt hemmastadd i Cambro än men det kommer nog under nästa vecka.

Under eftermiddagen jobbade vi i basgrupperna med  smittskydds problematik. Intressant men på slutet höll jag på att somna. Orken är inte helt på topp dessa dagar.

Kvällen har spenderats med Lars L, Linda F och Irina i allrummet här på vandrarhemmet. Vi har babblat och tramsat om vartannat. Är vi trötta? Svar ja!!!!!!!

Imorgon blir en hel dag på sjukhuset, då ska vi öva på en massa övningar. Efteråt ska Linda F och jag gå ut på stan och äta middag, Roligt och mysigt!

Ha det bra alla!

Kramar

6 September, Plugg.

Ja, jag har pluggat idag fast det är söndag. Hade lite att läsa på inför den kommande veckan. Är lite bättre i fas nu tror jag. Vi ska göra ett Hjärt och Lungräddningstest för sjukvårdspersonal innan tisdag. Gjorde mitt test idag på eftermiddagen och jag missade på tre frågor av 24 så helt ringrostig är jag inte. Skönt det. Vi skulle ha minst 80% rätt för att bli godkända så det fixade jag ju.

Nu ska vi ner i tvättstugan och hämta tvätten, än så länge ingen inkräcktare!

5 September, Umeå.

Idag åkte vi ner till Umeå det tar mellan 1,5-2 timmar med taxi beroende på trafik. Jag roade mig med att plugga på vägen dit. Vi kom ner strax före 13.00, då gick vi på shoppingrunda och oj vad mycket folk det var! Eller egentligen var det väl inte det men har man varit här uppe i två veckor där man knappt ser 10 personer på ICA samtidigt, ja då är allt annat mycket folk! Jag shoppade faktiskt byxor, linne och tröja på Gina Tricot. Ska ha på mig det på måndag tänkte jag. Blir det bra får ni se bild då! Köpte lite presenter också, många som fyller år den närmsta tiden, Malin, Pappa och Hanna också har ju en bebis kommit till världen också.

Efter shoppingen gick vi på café Göteborg, det blev det vanliga, en toast och en galet stor marängsviss! Självklart spelade vi yatzy det var ju där vi började spela! Idag lyckades jag med bedriften att få yatzy på ett slag. Jajamän!

Vi avslutade dagen med att se nya Beck-filmen. Jag som har sett alla 24 filmer, tror att det är så många nu.  Har bara väntat på handling som denna, jag hade rätt! Det var absolut ett bra avslut på en filmserie som sträcker sig över 12 års tid. Det verkligen häftigt hur Peter Haber och Michael Persbrant har utvecklat sina karaktärer. Se den! Jag säger bara alla har vi ett förflutet!

4 September, Några ord kan betyda så otroligt mycket!

Idag gjorde jag min sista praktikdag. Det var med blandade känslor som jag lämnade sjukhuset vid 16.30, det har varit två otroligt lärorika veckor och jag vill inte riktigt sluta nu! Inte nu när jag har börjat komma igång, å andra sidan är jag jättetrött och jag behöver verkligen vila för att kunna orka med det som komma skall. Jag kommer sakna alla underbara människor som har stöttat mig genom de här veckorna, men det positiva är ju att vi ses igen nästa år!

Idag har jag tillbringat dagen på rådgivningen, en plats som har betytt enormt mycket för mig och idag fick jag bevis för att jag har visat vad jag kan när min handledare frågade om jag ville ta egna samtal? Vilket förtroende att få en sådan fråga. Det visar ju tydligt att tron på att jag klarar det här finns! Det betyder så enormt mycket. Jag kände dock att jag ännu inte är redo att helt själv rådge patienterna men jag gav stöd råd tillsammans med min handledare och det gick jättebra det!

Vid dagens slut kramade min handledare om mig och sa att jag är rätt person på rätt plats och att jag kommer bli en  jätteduktig sjuksköterska. Då var det svårt att hålla tårarna borta.
När jag kom förra veckan trodde de inte att jag skulle kunna prata eller göra någonting och idag.... ja vad ska man säga, annat än tack, tack, tack!

Jag beundrar er alla som jag har fått förmånen att möta under de här veckorna. Trots era tankar och fördomar så har ni vågat se bortom dem och se mig som person och ge mig en chans att få visa vad jag kan. Tusen Tack, ni är ett föredöme för era kollegor ute i vårt avlånga land! Det är en styrka att våga!

Tusen Tack till er alla!

Nu väntar en myshelg, imorgon åker vi ner till Umeå och fikar på café Göteborg och ser den nya Beck filmen! På måndag kommer klasskompisarna hit, längtar!

Ha en skön helg alla där ute!

Kramis!

3 September, vilodag

När klockan ringde 8.30 imorse hade jag sovit c:a 13 timmar! Fortfarande var jag ganska trött men jag skulle till naprapaten som har sitt behandlingsrum mitt emot vår lilla lägenhet så det var bara att gå upp. Det var alldeles för längesen sedan jag sist var på behandling så nu gjorde det riktigt ont, men nödvändigt för att få spänningarna och smärtorna att släppa.  Dagen har varit lugn har bara slappat. Har spånat lite på min kommande tatuering!  Vi tog en promenad förut i det fina vädret, det var så varmt att det gick att gå ut i kortärmat! Härligt!

Nu ska vi äta middag, imorgon gör jag min sista dag här på rådgivningen!!

Tack för alla underbara inlägg i gästboken och hälsningar! Många kramar till er alla!

Tim och Linus Matte saknar er och längtar efter er men snart är jag hemma igen!

Puss och kram mina hjärtan!

2 September, Spännande dag!

Idag har jag haft en hel dag på medicinmottagningen, en jättespännande och lärorik dag från början till slut. Chefen och personalen var jättesnälla och stöttade mig verkligen och jag fick vara med på allt. Blodprovstagning, spirometri, arbetsEKG, ultraljud, HolterEKG och benmärgsprov. Har jag glömt något nu? Tror inte det.Mycket saker var det i alla fall och fast det var en lång dag för mig 7.30-16.00. Vilket innebar att klockan ringde 04.45 så gick dagen fort. Men när jag gick ifrån avdelningen ner till omklädningsrummet trodde jag att jag skulle somna!

När vi gick till sjukhuset på morgonen vid 6.45 stod regnet spön i backen. Jag var rädd att permon skulle få kortslutning men det gick bra. När vi gick hemåt vid 16.30 sken solen och det var riktigt varmt. Vi stannade till vid Frasses och jag köpte min favvomeny laxburgare. Den finns inte hemma så det är bäst att passa på. Resten av eftermiddagen och kvällen sov jag framför tv:n. Gick inte att vara vaken!

1 September, Hjärtsköterskan.

Idag är det precis ett år sedan som vi hade upprop här i Lycksele. Det var en lycklig och nervös dag kan jag säga. Nu har det redan gått ett år sedan dess och mycket har hänt sedan dess. Framför allt har jag lärt mig otroligt mycket och utvecklats som person. Det roliga är ju när jag märker att teorin och de praktiska bitarna börjar bli en helhet och man får en annan förståelse för varför vi just skulle läsa den där boken som var skittråkig och verkade totalt meningslös! När man börjar märka att allt har ett syfte känns det himla bra.

Gårdagen spenderade jag på kirurgen och hade ankomstsamtal och dokumentation. Det var verkligen intressant och givande- Jag fick assistera min handledare med EKG apparaten! Det var så längesedan hon hade tagit ett EKG och eftersom jag tog EKG på akuten fick jag sköta apparaten, det gick bra om ni undrar!

Dagen idag har jag spenderat med hjärtsköterskan. Jag nöjer mig med att säga att hennes arbete är intressant. I övrigt,fördomar. Något annat känns överflödigt att skriva!

31 Augusti, Jag är en T 3:A!

Yes, idag blev jag en T 3:a. (en student som påbörjar tredje terminen!) Redan termin 3, oj vad tiden flyger iväg. Denna terminen ska vi läsa kirurgi, spännande! Egentligen så börjar höstens fyra praktikveckor redan om två veckor. Jag har ingen praktikplats eftersom ingen instans i Stockholm vill ta emot mig. Ja, det kan man tycka allt möjligt om. En sak är i alla fall säker, om det inte vore för mina tre underbara lärare Britt-Mari, Margareta och Anna-Lena skulle jag inte kommit såhär långt. Tillsammans har vi bestämt att jag ska flytta höstens praktik till sommaren nästa år och då får jag återvända hit eftersom jag har fått chans att visa vad jag kan här. De vet hur mycket press jag har haft på mig för att klara den här perioden, den har liksom varit världens ångestmoment både psykiskt och fysiskt men jag har fixat det och visat att det går.  Deras stöd är ändå ovärderligt och när de nu stöttar mig i att jag nästa fredag ska flyga hem och vila mig så känns det bra och tryggt. Även om jag gärna hade velat göra mer praktik när jag nu har börjat komma igång. Men jag kan ju vara på KTC hemma och öva för att inte tappa för mycket. Det blir tomt utan klasskompisarna i fyra veckor men jag kommer ha mycket tid för lek och mys med Tim och Linus, Fikapauser med Paola och bebisen så det blir en mys  ochta hand om dig själv höst kan man väl säga. Inte helt fel det heller och jag ska inte vara helt ledig heller jag har massor att läsa men jag kan göra det i lugn och ro!


Tack Britt-Mari, Anna-Lena och Margareta för ert stöd och tro på mig. Med ert stöd kommer jag att klara det här. Snart är jag halvvägs! Kramar

30 Augusti, Tvättstugan

Det finns en tvättstuga i källaren här på vandrarhemmet där vi bor. Jag hade enligt konstens alla regler bokat en tid i pärmen mellan 16-19. Det var bara en person som hade bokat pass i tvättstugan på hela veckan så det är ju ingen rusch här direkt. När maskinerna var klara och vi höll på att plocka ur tvätten kommer en kille in i tvättstugan med värsta tvättkorgen.
- Jag behöver tvätta meddelar han.
Jo, men det gjorde jag ju också. Nu var jag ändå snäll nog att låta honom starta en omgång tvätt i den lediga maskinen. När vi sedan kommer ner och ska plocka ur tvätten ur torktumlarna har han plockat ur min tvätt för att stoppa i sin egen. Tror ni att ni min tvätt var torr? Svar nej...... Morr, jag blir på skitdåligt humör av sådant här. Nu hänger det blöt tvätt här över halva lägenheten. Nästa söndag ska jag barrikardera tvättstugan och inte röra mig ur fläcken. Den som rör min tvätt då! 

29 Augusti, En speciell känsla.

Vaknade med en speciell känsla i kroppen idag. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var bara, eller jo kunde det vara så att det var dags? Funderade på att skicka sms till Paola och kolla läget men tänkte att jag väntar lite. Klockan 23.29 hör av Paola av sig och berättar att klockan 22.17 kom en liten tjej till världen, 47 cm lång och 2970 gram med en massa hår! Åh, mina glädetårar rann, äntligen är alla månaders oro över för er och även jag som nära vän kan slappna av. Jag tror precis som ni att änglasyster Emma är en stolt storasyster uppe bland molnen. 

Ingen av oss kommer någonsin att glömma Emma och jag vet att när lillasyster är tillräckligt stor kommer ni att berätta om hennes änglasyster. Jag vet att era känslor är blandade det är inget konstigt, men tillåt er att känna glädje över lillasyster i saknaden. Det tror jag Emma håller helt med om från sin plats bland molnen.

Längar så till jag får träffa er och krama om er! Till dess är jag bara att ett knapptryck bort, men det vet ni redan!

Avslutar det här inlägget med lite naturgodis från dagen, ibland är det bara vackert!

28 Augusti, Sjukvårdsrådgivningen.

Idag var jag tillbaka på rådgivningen igen!! Jag kom vid 8.00 mitt pass slutade egentligen vid 14.00 men jag gick hem vid 16-tiden. Haha, jag kan inte slita mig, det är så roligt! Jag beundrar verkligen dem som jobbar där, förstå vilket otroligt ansvar de har. Genom att bara lyssna till röster via en telefon ska de bedöma vårdbehovet. Där kan vi verkligen prata om vikten att vara lyhörd och att ha ett starkt intresse för enskilda människor. Jag bara älskar den här utbildningens breda möjligheter! Jag älskar det jag gör helt enkelt så är det!

27 Augusti, Jag kan!

Efter min period på neurologen i våras har jag brottats med ett otroligt ångestmoment, att ta blodprover. På neurologen fick jag hela tiden höra hur fel jag gjorde och att det aldrig skulle fungera. Allt jag hade velat ha hade varit att få stöd i HUR jag skulle göra, men det fick jag inte. Jag tror inte ni kan ana hur mycket jag har slitit med det här i sommar. Jag har övat att sticka nålar i kuddar, skummgummi ja allt möjligt. De sista övningarna på KTC gick riktigt bra, nu gällde det bara att våga prova på en patient också. Tack vare min handledares stöd och uppmuntran vågade jag trotsa min rädsla. Jag lyckades inte bara trotsa rädslan utan jag lyckades ta prover på första sticket. Oj så förvånad jag blev men jag är otroligt lättad. Nu gäller det bara att jobba vidare, jag kan!!!  Jag gjorde mycket annat idag också, var med på läkarronder och fick sköta rapportering, jag inventerade akutrummet, pysslade om några patienter som behövde någon som satt hos dem.

Det kändes tråkigt att gå hem från passet idag, jag kommer sakna er! Jag ska titta förbi innan jag flyger hem det lovar jag!

Kramar på er!

26 Augusti, kvällspass på akuten.

Nervös var bara förnamnet, hade jag kunnat kräkas hade jag gjort det. I sådana här stunder är det skönt att ha Katrin vid min sida. Hon har jobbat med mig i snart fyra år nu och ja hon har följt mig genom det mesta vid det här laget. Hon har alltid en förmåga att stötta mig så jag blir samlad inför det jag ska göra. Det är en bedrivt det kan jag säga och en enorm trygghet för mig oavsett om vi är på hemmaplan eller på andra sidan jorden.

Mitt arbetspass började 13.30 och när jag åkte in på akuten 13.15 möttes jag av vänliga människor som hälsade på mig! Oj, det är jag inte bortskämd med direkt. Jag åkte fram till disken där kvällens arbetslag stod och där i bland min handledare. Bättre handledare hade jag inte kunnat få, underbara människa, kan du inte flytta ner till huvudstaden en period så jag kan ha praktik där? Eller så får jag flytta hit kanske, man vet aldrig. Det som är skillnaden här uppe mot hemma är ju att även om folk tycker och tänker om att jag ska bli sjuksköterska så får jag i alla fall en chans här!

Jag hann lära mig mycket saker på akuten ikväll, bland annat att sätta EKG för första gången och  följa arbetet i största allmänhet på akuten. Jag fick ta puls och blodtryck självständigt på några patienter. Det var en bra eftermiddag och kväll.

25 Augusti, Har du verkligen en Cp-skada??

Så var första praktikdagen över, Min lärare Margareta mötte mig i sjukhusets Centralhall klockan nio imorse, det kändes bra att träffas och prata lite. Tillsammans med min huvudhandledre gick vi igenom praktikdagarna och jag tror att det kan bli bra. Vill inte tänka för mycket utan bara ta ett arbetspass i taget och göra mitt bästa. Upplägget känns i alla fall rimligt och det är den viktigaste faktorn just nu. Jag måste få bli trygg i det jag ska göra och känna att jag har stöd av människorna omkring mig. Nästa vecka ska jag bland annat vara med hjärtsjuksköterskan och följa med på en föreläsning om EKG. Jag ska vara med vid inskrivningssamtal på kirurgen och medicin, men mer om det senare.

Idag tillbringade jag eftermiddagen och delar av kvällen på sjukvårdsrådgivningen, det var verkligen min grej! Haha, jag ville inte riktigt gå hem så jag stannade över nästan två timmar! När jag hade varit där i sådär två timmar kommer frågan,
- Har du verkligen en Cp-skada?
- Ja, det har jag.
- Säkert? Jag menar du pratar och diskuterar och du kan använda händerna.
- Ja, jag är lyckligt lottad som kan det trots mitt funktionshinder.
- Ja, jag ska ju erkänna att jag var skeptisk när jag hörde att du skulle komma, men det här går ju bra. Det är klart att du kommer klara det här. Ja, hade aldrig tänkt så förut bara.

Orden värmer så otroligt enda in i hjärtat och det är en sådan skillnad när folk vågar fråga och erkänna sina fördomar. Det tar jag absolut inte illa upp av, det är väl bara bra att man vågar prata om det. Det som gör mig ledsen är ju när jag blir dömd innan jag ens har fått prova. Det blev helt klart en lyckad eftermiddag och det var inte bara jag som hade lärt mig massor när jag gick hem från jobbet idag.
Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka på fredag igen.

Imorgon väntar ett kvällspass på akuten, hur det kommer sluta, ja det vet ingen än. Jag har dock svårt att tro att det kan bli värre än på neurologen, det blir det inte, personalen var jättetrevliga när jag var förbi och hämtade arbetskläder.

Dagens räddare i nöden och eloge går till killarna på Lycksele Hjälpmedelcentral som bytte ut mitt trasiga vänstra bakhjul på permobilen imorse! Ni har räddat min praktik, ni är bara bäst! Ni ska få en stor tårta av mig inna n jag flyger hem!

Ha det bra alla där ute!

Mamma och Pappa, Krama Tim från mig och Eva krama Linus från mig! Saknar er så!

24 Augusti, Framme!

Ja, då var vi tillbaka i staden där allt tog sin början för snart ett år sedan. Det är ändå med lycka som jag ser tillbaka på det här året. Samtidigt har jag svårt att verkligen ta in att jag har tagit mig såhär långt, men det har jag och häftigt är det. Dagens resa hit upp flöt på ovanligt smidigt, när vi klev in på Arlandas terminal 4 klockan  07.10 imorse var det väldigt lite folk för att vara en måndag morgon. Även personalen var ovanligt trevliga och på endast 20 minuter hade vi lyckats checka in allt bagage och tagit oss igenom säkerhetskontrollen, rekord! Att få Permobilen scannad i säkerhetskontrollen gick på rekordtiden fem minuter idag, det längsta jag har fått vänta är 30 minuter. Innan permobilen kan tas igenom säkerhetskontrollen scannas den för att kontrollera att den inte innehåller sprängmedel och narkotika. Det är absolut bra, men jag tvingas alltid sitta jämte en säkerhetsvakt under scanningen och övriga passagerare kollar så konstigt på mig. Jag är ingen terrorist! Jag lovar!

Vi hade grymt mycket packning med oss, eller speciellt jag. Vågar inte ens tänka på vad allt vägde, men vad gör man när hjälpmedel tar upp en och halv bag och maten tar en bag och sedan ska man ha kläder och en massa annat. Jag hade förberett mig på att betala övervikt och jag skulle också gjort det men det glömdes bort!

När vi ska sätta oss på våra platser på planet har vi fått platserna närmast fönstret och i mitten. Enligt reglerna ska jag sitta längst in för att inte blockera vägen för övriga passagerare eftersom jag inte kan resa på mig. Personalen som bar mig ombord imorse tyckte dock att jag skulle sitta längst ut för att underlätta för dem. Problemet var bara när personen som skulle sitta där jag nu satt dök upp. Han var inte på humör och förklarade högt att jag satt minsann på hans på plats. Jag sa då att jag är funktionshindrad och kan inte resa på mig men att han i så fall gärna fick kliva förbi mig och sätta sig vid fönstret istället. Han blängde på mig som jag vore en idiot och sedan gick han längre bak i planet.

Väl framme i Umeå och sedan slutligen här i Lycksele så slås man direkt av hur lugnt allt är här, folk springer inte som galningar, man skriker inte åt varandra i tid och otid. Folk svarar vänligt på tilltal istället för att bara blänga på en. Servicen man får här är helt enorm tycker jag. Killarna på flyget hjälpte till att sätta ihop Permobilen efter flygningen, det händer aldrig på Arlanda. När vi kom hit till vandrarhemmet stod en golvlift utanför vår lägenhet och bara väntande, just för att det var bestämt så. Hade det varit hemma hade jag där emot behövt ringa först en gång och frågat var liften var, sedan hade jag fått ringa och fråga en gång till för att sedan en tredje gång ringa och vara förbannad för att det ska hända något. Mm, jag är inte van vid att det går såhär smidigt.

Vi bor i samma lägenhet på vandrarhemmet som förra året det var mysigt att komma in här igen. Lycksele är sig likt förutom det stora ICA Supermarket som har öppet till 21 alla dagar. Wohoo, det tackar vi för.

Kunde inte låta bli att skratta åt mig själv i eftermiddag när jag läste informationsmejlet för skoldagarna här V.37. Vi ska få öva att sätta sond, kateter och hantera peg, När jag läst mejlet säger jag till Katrin,
- Åh, jag kan ju inte det här.
- Det är det som är meningen Carro, du ska lära dig inte kunna allt på en gång.

Just det ja, det är ju det som är meningen med att lära sig, då kan man inte allt på en gång!

Kramis på er!


4 Juni 2008- 4 Juni 2009! Ett år har gått, en verkligt härlig känsla!

Den 4 Juni 2008 inkom ett mejl i inkorgen, där det stod att jag var välkommen till Umeå Universitet, idag 4 Juni 2009 har jag haft min sista examination och avslutat det första läsåret på sjuksköterskeutbildningen. Det känns ofattbart, ett år har redan gått men det är helt sant och underbart skönt är det. Efter jobbiga veckor i Umeå kändes det inte helt lätt och motiverande att direkt sätta sig och skriva examinationsarbete vid hemkomsten i helgen. Mamma och Pappa kom upp och lämnade Tim i lördags men jag kan ju inte direkt säga att ni fick träffa mig. Jag satt mest nedgrävd i all kurslitteratur som då var utspridd över köket och vardagsrummet, samtidigt som jag svor åt datorn och databasen med de vetenskapliga artiklarna. Arbetet blev klart till slut även om det inte såg ut så när ni åkte härifrån i söndags förmiddag. Det blev klart natten mot måndag vid ett snåret sådär. På måndagen hade vi handledning och på tisdagen åkte jag i panik till södersjukhusets bibliotek och satt där och läste om palliativ vård och vård av sjuka barn som också skulle examineras genom en muntlig tenta under dagens examination. Allt gick i alla fall bra och jag fick fin kritik på mitt arbete! Nu är det sommarlov och jag har lovat mig själv och Tim att jag inte ska öppna några pluggböcker förrän i mitten på augusti! Det ska bli riktigt skönt med en paus och jag ska njuta av den här sommaren och göra en massa roliga saker. På tal om det så kommer jag lägga upp en sommardagbok här på sidan, så ni kan följa mig där i sommar. Den här dagboken stänger jag fram till den 31 Augusti då skolan börjar igen.
Jag tänker dock avsluta med en vacker låttext som beskriver det här året på ett bra sätt och lite bilder...

Ha det bra nu alla ni där ute och glöm inte sommardagboken!
Kramar till er alla som har stöttat mig igenom det här året!

Dreaming, hoping for another try. I´ve been looking, searching deeper down inside and if I lose my way I find another road, cause I can make a change on my own. I´m moving on and I´m gonna get stronger now and nothing would break me down. I will not give in to doubt, those days are gone. I can be who I wanna be start living my life for me, I belive it finally, I´m moving on. Something, somewhere that I long to find, I´m learning slowly one day at a time, that if I lose and fail I´ll be fine. I´m moving on and I´m gonna get stronger now and nothing would break me down. I´will not give in to doubt those days are gone, I can be who I wanna be and start living my life for me. I am moving on to a brighter dawn, gotta take the fight, I can make it right. I´m moving on.

Text: Sarah Dawn Finer och Fredrik Kempe.

Ombytt och redo för att jobba!

Foto över gården där vi bodde!

Vi spelade mycket Yatzy under vistelsen i Umeå

Jag hittade ett smultronställe i Umeå, café Göteborg! Högre mysfaktor och godare saker är nog svårare att hitta! Laktosfritt också!

Klasskompisarna Linda och Erik njuter av den goda maten! Likaså Camilla och jag på bilden nedan!

Grillning!

Två tuffa veckor är äntligen över!

Hej allihop!

Mm, jag vet att jag lovade er att ni skulle kunna hänga med mig till Umeå via hemsidan. Veckorna blev helt enkelt inte som jag hade hoppats och jag har inte direkt haft något kul att berätta. De här veckorna har jag verkligen på allvar fått känna på vilka fördomar det finns mot att jag som själv har ett funktionshinder väljer att läsa till sjuksköterska. Synsättet som finns i vården är väldigt enkelspårigt och det finns en klar bild av hur en sköterska ska vara och göra. Jag uppfyller inte alltid den bilden men istället försöker jag tillföra annat och visa att det finns andra sätt, det uppskattas inte alltid. Jag har fått höra mycket de här veckorna, bla att jag måste rannsaka mig själv och inse mina begränsningar. Det kan jag ärligt säga att jag ständigt gör i vardagen för att hitta lösningar på det jag ställs inför. En del tycker att jag borde avsluta utbildningen att jag är dum som ens tänker tanken. Mm, jag är inte som alla andra men jag förtjänar en ärlig chans att få visa vad jag kan. Jag vet att jag har begränsningar och jag vet också att jag måste öva mer och hårdare på venprovtagning och pvk. Huvudsaken är dock att jag klarar av det inte att det tar längre tid... Jag kommer aldrig att bli lika kvick i mina fingrar som mina klasskompisar men så länge jag klarar av det och patienterna inte blir lidande så är det inget hinder.

Patienterna ja, om personalen kunde ha samma bemötande som patienterna har gentemot mig, då skulle det inte vara något problem. Det är det som har gjort de här veckorna till något bra ändå och jag är bara mer övertygad om att det är det här jag vill. Många av patienterna har gett mig ett stort förtroende de här veckorna och jag har märkt att detta har irriterat personalen. Varför väljer de att prata med mig istället för sköterskorna? Mm, det kan dem fundera på.

Det har varit dagar med mycket tårar och jag är så tacksam för det stöd jag har fått av mina lärare Britt-Mari, Margareta och Anna-Lena. Mina klasskamrater och min studievägledare Elisabeth. Som ni sliter för min skull! All heder till er, ni är guld värda!!!!!!

Jag tänker inte avsluta utbildningen, inte när jag kommit såhär långt! Jag vet att jag kan! När allt har lagt sig lite och jag har fått komma hem och krama om Tim, ska jag ta nya tag och jobba vidare!

Kramar Carro

Glad!

Ja, idag är jag glad! Sista tentan för detta läsåret är avklarad och det gick BRA!!! Nu har vi en muntlig examination kvar i början av Juni sen är första året avklarat, känns helt ofattbart men underbart! Tack Linda för allt pluggstöd och pepp när tentaångesten satte in. Vad skulle jag göra utan dig??!!
 
På måndag bär det av till Umeå, äntligen får jag också ha praktik. Det ska bli så roligt och jättekul att få träffa många av klasskompisarna. På tisdagkväll ska vi gå ut och äta tillsammans med våra lärare, ser fram emot det extra mycket då jag missade det i Lycksele. Tur att jag jobbar dag på tisdag 6.45-15.30. Det kommer bli långa dagar de närmaste veckorna men jag har bestämt mig för att prova för att se hur kroppen kommer att må. Även om det kommer bli tufft så kommer jag njuta av känslan att jag äntligen får göra det jag drömmer om att få göra.

Ni läsare kan också hänga med mig till Umeå via hemsidan, så ofta jag hinner ska jag uppdatera och berätta.

Senare i eftermiddag ska jag åka in till City och fika med min underbara vän moons. Ska bli så roligt att ses! Vi skulle ju ha setts för några veckor sedan men då lyckades jag bli sjuk. Så nu äntligen! Det kommer bli mycket novellsnack gissar jag, då hon är ett av mina största fan, som ständigt hjälper mig med skrivandet. Tack för det vännen! Senare ikväll blir det Rixfm festival i kungsan, massa bra musik! Kan det bli bättre?

På söndag fyller Tim 3 år, det ska vi fira med jordgubbstårta. Vi har redan tjuvstartat med presenterna! Han har fått en ny fin superborste och en ny fin sele! Som pricken över i:et kommer mamma och pappa upp i helgen och hämtar honom så han kan bo hos mormor och morfar medans Matte åker till Umeå och jobbar.

Tack Mamma och pappa ni är underbara!

Den 13 Juli kommer Britney Spears till huvudstaden och jag och Paola lyckades få biljetter! I måndags åkte jag hem till Paola för att hämta hem Tim efter helgen hos familjen. Våra missar tittade på oss och tyckte vi var konstiga som satt i var sin telefon och väntade på att någon skulle svara. Tillslut lyckades vi ändå så vi och sådär 13000 till kommer att inta globen. Två dagar senare den 15 Juli har den nya Harry Potter filmen premiär!
Det kan inte bli bättre!

Kramar på till er alla där ute i vårsolen!
P.s. Tack för alla inlägg i gästboken det är så kul att få! D.s.

Grattis på 6 årsdagen Max!

I Familjerna Hansson och Andersson är våra fyrbenta älsklingar som familjemedlemar. I alla familjer firar man ju födelsedagar och vi firar även våra fyrbenta vänner! Klart att de också måste få känna att det är en speciell dag, deras dag! Det gör dem kan jag säga. Idag fyller Max år ensam hund i gänget, katterna har tagit över i släkten, fem stycken har de hunnit bli nu.
I alla fall Grattis på Födelsedagen Max! Jag är säker på att Malin kommer göra en riktigt god tårta till dig imorgon när hon har kommit hem från Köpenhamn.
Många Kramar och Tassar från mig och Tim!  

Vårstädning av Permobilen

Ja, nu är Permobilen vårstädad och fin! Den doftar Ajax Minerals!

Jag är en Världsförälder!

Sedan 1999 har jag varit fadder till tre fadderbarn, Mihai i Rumänien, Raquel i Paraguay och Thi i Vietnamn i organisationerna Hoppets Stjärna och Plan Sverige. Mellan åren 2003-2006 var jag även volontär på Plan Sveriges kontor. Det var väldigt roliga år och jag lärde mig enormt mycket. Det finns så otroligt många barn där ute i världen som kan få ett bättre liv genom att vi skänker väldigt väldigt lite av vår inkomst. Mitt fadderskap i Plan tog slut vid årsskiftet då Thi hade hunnit bli 18 år och det var dags att ta farväl efter 5 år. I och med att mitt fadderskap tog slut valde jag även att göra en paus i mitt fadderskap. Jag har alltid engagerat mig mycket i mina fadderbarn och det känns jobbigt att ta farväl. Jag har svårt att på en gång ta mig an ett nytt fadderbarn.
 Jag vet att jag har haft en stor betydelse i mina tre fadderbarns liv. Kanske framför allt Mihais liv jag var fadder till honom i två år när han bodde på instutition i Rumänien och sedan fick jag veta att han hade adopterats. 

Nu har jag inte varit fadder på ett halvår och det har känts tomt och konstigt. Jag har även varit engagerad i Unicef de senaste åren och ikväll tog jag steget att bli världsförälder. Jag ser verkligen fram emot att få välkomstbrevet på måndag. Vet att det kommer bli en mycket givande tid!

Kram på er alla där ute i stora världen!

Som det blev.....

Det jag trodde var en vanlig magsjuka för två veckor sedan visade sig vara ett elakt virus som inte tänkte ge upp i första taget. Det krävdes både besök på akuten för dropp och en något fattig ofrivillig diet innan det verkade ge med sig. Igår tuggade jag lite ris och nudlar min första fasta föda på 14 dagar. Det var gott men oj vad det gör ont i magen, har utvecklat en ordentlig magkatarr efter dem här veckorna vilket inte är det minsta konstigt. Just nu är jag mest gör trött och slut i huvudet. Inte mycket energi över därav det långa uppehållet sedan jag sist skrev. Idag var jag bara tvungen att skriva ett inlägg för att visa de fina blommorna som mina lärare Britt-Marie, Anna-Lena och Margareta skickade idag.
 
På måndag skulle jag egentligen ha flygit upp till Lycksele som är min kursort för att träffa mina klass och lärare. Eftersom jag mår som jag mår kan jag inte åka. Känns så tråkigt för jag hade sett fram emot att träffa alla. Blommorna värmde extra mycket för då känner jag mig verkligen inte bortglömd och om allt går som det ska kommer jag åka upp till Umeå 18 Maj för praktik och då får jag träffa flera klasskompisar och mina underbara lärare. Tack så jättemycket för blommorna och ert stöd! Tack också till mina underbara klasskompisar och framför allt Linda som allt finns där och stöttar mig!

Det finns ju några finurliga fördelar med att studera på distans. Även om jag inte kan närvara fysiskt nästa vecka kommer jag nog dyka upp i en webb-kamera lite här och var!

Under de senaste veckorna har därför spenderat tiden med att sova och se på film (när jag inte somnat mitt i filmen) Det har bla. blivit Maria Larssons eviga ögonblick och Australia både filmerna rekommenderar jag varmt de är absolut sevärda. Sedan har jag även kört ett marathon av en utav mina favvo serier, nej inte Andra Avenyn. (kors i taket tänker ni nu!) Utan Medicinmannen. Den gick på Tv 4 2004 eller 2005 är lite osäker där men den gillar jag skarpt. Den handlar om Läkemedelsföretaget Holst Medicals som är ledande på den svenska marknaden när det gäller antidepressiva mediciner. Företagets VD och hans familj blir utpressade och så händer det en massa spännande saker. Jag vill fortfarande ha en fortsättning, snälla Tv4 det är som upplagt för det!
Vem tror ni spelar huvudrollen? Mikael Persbrandt förstås!

Tack Svt!

Det här är en historia som tar sin början vintern 2006. Länge hade jag samlat material som jag en dag hoppades skulle kunna bli en del av en bok, boken om mitt liv. Vid det här laget hade jag kört fast i skrivandet och jag ville ha hjälp att komma vidare. Jag anmälde mig därför till en skrivarkurs som skulle pågå under två månder. Med facit i hand var det nog det dummaste jag kunde gjort. Vi var sju deltagare i kursen i olika åldrar och hade olika erfarenheter av att skriva. Kursen leddes av en mycket duktig och kunning lärare och författare. Jag upptäckte dock ganska snart att läraren i ett tidig stadie bestämt sig för att jag var för ung för att kunna skriva. Jag hade väl ingenting att berätta? Enligt henne kunde man bara skriva på ett sätt och gjorde man inte så då kunde man inte skriva. Jag har alltid tyckt om att skriva och meningen med den här kursen var ju att jag skulle förbättra mitt sätt att skriva men så blev det inte. Istället blev det raka motsatsen, jag hade bara visat delar av mitt material för en person innan jag ville inte visa det för vem som helst innan materialet var klart så jag tänkte att det passade ju bra att visa för läraren. Istället för att ge mig konstruktiv kritik så klankade den här läraren ner hårt på mitt sätt att skriva. Jag kunde inte fånga läsaren, uttrycka mig, gestalta känslor etc. Detta gjorde att jag tappade min skrivarlust totalt. Hon hade inte behövt skönmåla sina ord men gett mig konstruktiv kritik, hjälpt mig att utvecklas, men nej den hjälpen fick jag inte.

Jag visste att jag kunde skriva men jag började tvivla på om jag verkligen kunde skriva en bok. Jag tänkte att jag kanske inte är redo än, när kursen var slut packade jag ner allt i en låda och det skulle dröja till våren 2008 innan jag öppnade lådan igen!

Hösten 2007 börjar Svt göra reklam för att en ny seie ska börja Andra Avenyn heter den. Jag bryr mig inte utan tänker att det är en ny version av Tre kronor jag inte behöver se. (märk ett mönster här, jag hade samma attityd till Harry Potter!)
Det som gör mig än mer skeptisk ska jag erkänna är att två av rollerna ska tillsättas genom en öppen casting. Ojoj mer anti-inte titta kunde man nog inte vara. Jag började titta på castingen men missade ganska mycket av den glömde bort den och ja intresset fanns inte. Jag vill ändå se vilka som vann rollerna så den 22 September 2007 såg jag första avsnittena av Andra Avenyn. Det var lite trögt i början men snart var jag fast! Ett syndrom jag har först är jag jätteskeptisk och sedan blir jag övertygad!
Det som var bra i seriens början fram till årsskiftet 2008/2009 var att alla veckans avsnitt släpptes på webben på söndagkvällarna så dessa kvällar var heliga. Min assistent Hanna som jobbade många söndagar var också snart fast.

Trots att jag alltid såg avsnitten på webben lade jag inte märke till forumet på sajten förrän i Mars 2008. Jag såg att en del skrev noveller där som jag följde med stort intresse. Jag visade det för min assistent Hanna och hon stöttade mig i att jag också kunna skriva där. Jag var osäker men skaffade mig i alla fall ett konto 20 Mars 2008.
Det skulle dröja till den 12 April innan jag skrev mitt första inlägg. Det var några som hade kört fast i en novell och ville att någon skulle fortsätta. Jag tänkte att ja jag kan ju prova, det är ingen som vet vem jag är på mitt användarnamn så är det dåligt behöver jag inte skriva mer. Det här var på kvällen minns jag och när jag loggade in nästa eftermiddag blev jag mycket förvånad när det stod att jag skulle fortsätta skriva. Va, jag?? Det här blev startskottet på min och Hannas Novell som fem månader senare blev Mot alla odds!

Efter Mot alla odds har det blivit mycket skrivande och när jag ser tillbaka på hur jag skrev för ett år sedan är det en enorm skillnad snacka om att jag har utvecklats. Mycket tack vare all respons och konstruktiv kritik från alla underbara läsare och all hjälp från Hanna, Linn och Moons! Ni är underbara!

Den 30/8 2008 började jag lägga ut min första egna novell på forumet. Till det sista andetaget. Att den skulle bli omtyckt på sättet som den blev och att några läsare ville tipsa manusförfattarna är otroligt roligt och en speciell känsla!
 Den är inte klar än och jag vet att många av er väntar på en fortsättning. Det kommer, i sommar hoppas jag att den sista faktan jag behöver ska falla på plats.

Tills vidare finns ju Blodsband som också är min egen där Moons har gett ovärderliga analyser. Den kommer bli klar i sommar och jag hoppas kunna få göra något mer av den.
Sen finns ju även de noveller som jag har tillsammans med Linn och Hanna att läsa.

Att skriva de här novellerna har varit en bra tid för mig att återfå min skrivarlust och våga öppna lådan med allt material men det kommer bli vinterns skrivarjobb det! När de flesta novellerna är klara.

Inte trodde jag att en serie som jag inte skulle se skulle ge mig min skrivarlust tillbaka och tre nära vänner!
Tack för det Svt och kramar till er mina skrivarvänner!

25 saker om mig!

Blev inspirerad av en lista som Linn har gjort om sig själv på sin blogg. Hoppas att det är okej att jag följer ditt exempel vännen?! Frågan är bara om jag kommer på 25 saker om mig själv? En utmaning är det i alla fall, bäst jag sätter igång!

1 Jag är snart 28 år.
2 Har bestämt mig för att jag ska ha utbildat mig klart innan jag fyller 30 år. Jag kommer klara det med 9 dagars marginal. Japp det kallas tajming.
3 Jag är ENVIS!
4 Jag är Nyfiken!
5 Har lika nära till skrattet som till tårarna!
6 Skrattar ofta, ni vet väl att det förlänger livet!
7 Är otroligt mörkrädd.
8 Kan inte se stora håriga spindlar och ormar.
9 Gillar INTE mornar.
10 Säger oftast morgon eller hej istället för God morgon.
11 Mina nära och kära har varsin stjärna i mitt sovrumstak som lyser i mörkret.
12 Jag äter inte kött.
13 Tycker att vita bönor i tomatsås ser hemskt äckligt ut.
14 Ägnar mycket av fritiden till att skriva.
15 Musiken är ett måste i mitt liv.
16 Friidrott är en grym sport.
17 Jag har varit i USA.
18 Jag har simmat med delfiner
19 Är mån om att alla runt omkring mig ska må bra.
20 Blir jag riktigt arg gråter jag istället.
21 Strävar alltid efter att göra mitt bästa men är dålig på att tro på mig själv ibland.
22 Våren är den bästa årstiden då vet man att man har hela sommaren framför sig.
23 Älskar att resa dit där det är varmt.
24 Hatar snö!
25 Jag är Matte till världens Goste Kisse i hela värkden!

Magsjuk!

Usch, det är fyra år sedan jag sist var det. Inatt blev jag det i alla fall. Inte kul eftersom jag har min refluxsjukdom men jag klarade det bra. Har varit däckad hela dagen men nu ikväll känns det bättre. Skönt! Jag som skulle ha haft en trevlig dag med Rinki. Ja, det får bli en annan dag!

Ha det bra alla där ute! Kram på er!

Vrida hjärnan??!!

Just det! Jag har skapat ett pussel här på sidan. Försök få ihop bilden av mig och Tim så fort ni kan! Skriv gärna och tala om hur många bitar ni använt och hur lång tid det tog så ska jag skriva in det i  Pussel-topplistan så vi kan tävla mot varandra.
Pusslet hittar ni undrar länken vrida hjärnan spel!
Kom igen nu pussla allt vad ni kan!

Vilka kändisar skulle ni vilja flytta in hos?

Har precis tittat på programmet Berg flyttar in på tv4. Jag gillar Carina Berg för hon har verkligen förmågan att vara sig själv och få dem mest stela eller blyga människorna att öppna sig. Jag tror att många kändisar väljer att tacka ja till hennes programidé för att de känner att de får en chans att visa nya sidor av sig själva än den skvallerpressen brukar ge. I kvällens program hälsade hon på hemma hos Marcus Schenkenberg, en person som verkade vara jordnära och ganska ensam.

Jag började fundera på vilka kändisar jag skulle vilja hälsa på hos. Säkert kommer jag komma på flera stycken men de jag direkt kom på var Mikael Persbrandt och Liza Marklund. Mikael Persbrandt är enligt mig en av vårt lands främsta manliga skådespelare men är tyvärr inte mest känd för sina skådespelarprestationer utanför våra kvällstidningars häxjakter. Jag skulle vilja intervjua honom och få veta mer om personen bakom skådespelarmasken.
Liza Marklund är för mig en av vårt lands främsta författare, jag älskar hennes sätt att skriva. Skulle vilja träffa henne och prata om hennes böcker och skrivknep!

Får ni också kungligt mottagande när ni kommer hem?

Det spelar ingen roll om jag så bara ha varit hemifrån i 10 minuter. Tim kommer alltid springandes till dörren och när vi öppnar springer han ut och rullar framför mig. Vilken härlig känsla det är att komma hem då och veta att man är efterlängtad av någon!
Älskar dig hjärtat!

JAA!!

Idag fick vi äntligen veta resultatet på tentan i klinisk kemi som vi gjorde samtidigt som Farmakologin. Jag fick 34p av 37 p. Att det gick så bra det trodde jag inte. Dock är det super skönt. Nu är det en tenta kvar detta läsåret och då har jag avverkat 10 tentor mellan den 4 November 2008 och 15 Maj 2009. Inte dåligt eller vad säger ni?

Dags att öva!

Idag kom mitt lila stetoskop och min blodtrycksmanschett som jag beställde för några veckor sedan. Blodtrycksmanschetten har en tryckventil istället för skruvventil så det är lättare för mig att använda! Här ska övas!

Lycksele och Umeå here we come!!

Ja, nu är allt ordnat inför Lycksele veckan och veckorna i Umeå, det känns otroligt skönt. Under veckorna i Umeå ställer Riksgymnasiet upp så vi får hyra deras anpassade träningslägenhet. Tack så hemskt, hemskt mycket för detta!

Jag har satt min första PVK!!!

Idag tillbringade jag eftermiddagen på Kliniskt träningscentrum på Huddinge Sjukhus. Personalen såg först lite chockade ut när jag kom in. Jag hade inte väntat mig annat och de trodde nog till en början att det var Katrin som skulle öva och att jag var med som försökskanin! Vi skrattade gott åt det! När de började förstå hur det låg till att det faktiskt är jag som studerar tyckte de att det var roligt!

Jag har verkligen oroat mig för det här med isättande av perifier venkateter, tänk om jag inte skulle fixa det med mina händer. Det gick jättebra så jag är superglad! Visst ser det fint ut??!!
Jag ska tillbaka på fredag igen och jag längtar, det är så jätteroligt!

Harry Potter

igår visade tv3 Harry Potter och de vises sten! För er som inte vet kan jag avslöja att jag är ett stort Harry Potter fan, jajamän! Harry Potter var från början en figur som inte alls intresserade mig, tills en eftermiddag i November 2001. Några minuter av den första filmen i biomörkret och jag var fast. Genom åren har jag slukat alla böckerna och filmerna nu är det bara två filmer kvar. Längtar så till Juli då kommer Film nummer 6.

Ni kanske undrar hur stort fan jag är? Jag har Harry Potter som ringsignal i mobilen. Jag har  alla släppta filmer på dvd, anteckningspapper och skiva. När den fjärde och sjunde boken släpptes köade jag hela nätter för att få köpa böckerna. Mest speciellt var det ändå sommaren 2007 när sista boken släpptes. Då stod jag och c:a 800 till och köade i sommarnatten på Gamla Stans gator. Det var en rolig natt med högläsning ur böckerna och mycket Harry Potter Quiz. Många hade klätt ut sig så himla fint. Boken släpptes 01.00 Svensk tid och vi fick våra böcker 02.40! Sedan gick vi en runda genom Gamla Stan och såg solen gå upp.
När Centralstationen öppnade gick vi dit och åt frukost och hade högläsning innan vi åkte hem och sov.
En magisk natt!

Påskhelgen i bilder

Vi började påskaftonen med lite fika när mamma, pappa, Mattias, Jenny, mormor och morfar hade kommit.

Jenny och Mattias.

Tim och Morfar busade!

Sedan blev det mat!

Och efterrätt!

Paola och jag!

Påskpresent!

Tim fick det finaste påskägget av sin mormor och morfar! Men....

Jag fick det största påskägg jag någonsin fått! Kolla in min nya tv! Tusen, Tusen Tack Mattias, Pappa och Mamma! Oj så förvånad jag blev, men väldigt glad!
Kramar till er!

Grattis Morfar på 80-årsdagen

På påskdagen fyllde Morfar 80 år. Det firade vi med middag på Jensens på Vasagatan! Tack allihopa för en jättemysig helg! Kramar i massor till er allihop.

En Mysig Långfredag

Fredagen är veckans mysdag här hemma och denna fredagen har inte varit ett undantag. Vi började med en lååång sovmorgon, inte ens Tim ville gå upp. Lustigt det där att han känner på sig när det är fredag. Jag har bara tagit det lugnt idag, så skönt! Tim har varit ute och jagat små kryp. Han är ute nu också och länge har han suttit och studerat en av mina grannar som har jonglerat med flaskor och glas. Snacka om fascinerad publik.

På tisdag börjar mina klasskamrater sin praktik men inte jag. Jag ska dock inte vara helt ledig utan utnyttja tiden till att vara på Kliniskt Träningscentrum på Huddinge sjukhus. En plats där blivande sjuksköterskor och läkare kan vara för att öva de praktiska delarna i utbildningen. Nu ska jag öva på venprovtagning och att sätta PVK. Får se hur det går återkommer med rapport nästa vecka.
Hade planeringssamtal inför praktiken igår och det känns bra ändå. Är så glad att jag har lärare som stöttar till 100%. Som min lärare sa igår inte trodde dem att det var fördomarna från sjukvårdspersonalen som skulle bli värst. De visste jag tyvärr redan genom mina erfarenheter som patient. Det ska lösa sig och jag kommer inte ge mig. Jag har en praktikplats på Umeå Sjukhus Veckorna 21 och 22. Flygbiljetterna är bokade och assistansen är fixad. Nu är det bara boendet kvar sedan beger vi oss iväg, Jag, Tina och Katrin.
Vecka 19 ska jag vara i Lycksele så jag kommer bara vara hemma en vecka i maj. Så får det bli helt enkelt.

Vi lämnade in grupparbetet i onsdags inte det bästa vi gjort men det blev något i alla fall. Nu ska jag njuta av påskhelgen!

Glad Påsk! Önskar jag er alla där ute!

Lång dag

Idag har jag försökt plugga om hjärt/kärlsjukdomar men oj vad det går segt. Det är intressant men jag har ingen ro att plugga. Inte så konstigt kanske när det har varit kämpigt med grupparbetet och jag samtidigt ska försöka lösa min resa och praktik i Umeå. Nej, det är inte konstigt. Längtar till på lördag när mamma, pappa, mormor och morfar kommer! Bror med flickvän kommer också att dyka upp under helgen också kommer Paola och Tobias hit och äter middag med oss på påskafton! Vilken myshelg jag och Tim kommer få!

Idag kunde jag äntligen logga in på SVT:s sajt igen. De håller på att rusta upp sidan eller något så mitt konto har inte fungerat på en vecka. Vilket har inneburit att jag inte kunnat uppdatera några noveller. Det har känts konstigt kan jag säga. På söndag har jag skrivit dagligen i forumet under ett års tid! Lite coolt ändå, hittills har det blivit 1228 inlägg!

Nu ska jag sluta plugga för idag och istället skriva lite på någon novell!

Kram på er där ute i stora världen! 

Påskveckan!

Jag gillar påsken (inte för godiset) utan för alla färger och jag älskar gult! Den här påsken ska jag fira här hemma med mamma, pappa, bror, mormor och morfar. Det ska bli mysigt och jag längtar verkligen efter några lediga dagar. Ska bli skönt och påskägget är inte till mig. Utan till mina underbara assistenter som alltid finns till hands och ställer upp!

Många kramar till er!

Gult

Gula tulpaner lyser upp mitt kök!

Mer Gult

Min hall är gul året om men nu är den extra gul!

Lyckliga jag!

 
Allt det hårda slit som jag lade ner i Mars, med många sena nätter då jag stängde igen böckerna vid midnatt och klev upp vid 06.30-7.00 för att slå upp böckerna belönades nu i veckan! Eller vad sägs om den här statistiken:
Mikrobiologi: Godkänd
Farmakologin: 19,5 p av 20 p
Läkemedelsberäkningen: 100% rätt!!! Kan säga att jag var något chockad när insåg att jag klarat Mattedelen på första försöket!!!

Firade med att göra en smarrig kladdkaka tillsammans med Jessica som jobbade kväll och natt den här dagen!

Praktiken verkar också lösa sig! Troligtvis kommer jag att åka upp till Umeå V.21 och 22 och vara på Rehab på Umeå Universitetssjukhus. Då får jag i alla fall två av fyra praktik veckor gjorda också får jag åka upp i höst igen och göra de återstående veckorna i samband med Lycksele veckan i September. Det känns spännande och det ska bli hemskt kul att få göra praktiken. Då får jag även möjlighet att umgås med lite klasskamrater, inte fel!!!

 Synd bara att fördomarna här i storstaden är så stora så att inte ens ett av vårt lands främsta sjukhus låter mig praktisera. Fy skäms på er! Fast det blir nog ordning när en av mina huvudlärare och studievägledare åker ner hit till huvudstaden och pratar med de rädda små samordnarna! Tanken är att jag ska kunna ha höstens praktik här hemma, det gäller bara att få folk att förstå att jag inte är farlig. Jättetack till mina underbara lärare, Britt-Mari, Anna-Lena, Margareta och min studievägledare Elisabeth som verkligen gör allt för att hjälpa mig att klara mina studier.
Stor kram till Birgitta och alla mina assistenter som stöttar mig i det här ni är underbara!

Nu stänger jag pluggböckerna för den här helgen, ska njuta av vårkvällen med Tim och följa med honom ut på äventyr. Imorgon ska jag och Emma vårstäda. Det blir fönster och gardintvätt!

Ha det bra nu alla där ute i vår Sverige


Nu är det bråttom!

På måndag är de två veckor kvar tills vi ska ha praktik och jag står utan plats! Alla ni läsare som känner någon sjuksköterska som jobbar inom vården i Stockholmsområdet kan väl be denne gå in på min sida. Jag vill så gärna ha en plats någonstans. Jag läser alltså termin 2 och några utav målen för praktiken är provtagning och ankomstsamtal så jag behöver alltså vara på en avdelning någonstans. Både jag och Universitetet sliter för att jag ska få en praktikplats V. 16, 17, 21 och 22.
Nu ber jag er läsare om hjälp också i jakten på en praktikplats!

Dags att Deklarera

Igår kom årets deklaration var helt säker på att jag skulle få betala tillbaka men nej jag får tillbaka! Det har aldrig hänt förut! Coolt!

I City

Igår var jag inne i City det var ett tag sedan. Jag skulle till min naprapat vid Odenplan så jag och Paola gick runt och tittade lite i affärer först. Mina kollegieblock var helt slut så vi gick in på Akademibokhandeln. Block och pennor fanns en halvtrappa upp, men de hade faktiskt en riktigt cool trapphiss. Den tog hela 225 kg och Permon fick plats. Det kallar jag tillgänglighet! Mer sånt! Den var lite läskig dock, eller jag var rädd att jag skulle köra av den men Paola hjälpte mig att måtta så då gick det finfint! Jag köpte 10-pack kollegieblock så nu klarar jag mig ett tag. (det går igenomsnitt ett block per kurs! I den senaste gick det åt fyra, ett för varje delmoment.)
Sedan blev det Lunch på Coffehouse by George, det var också längesen! De har god mat där eller vad sägs om Cannelloni med spenat och Ricottaost?

En Trevlig dag var det i alla fall!

Oops!

Det är sällan jag har mjölk här hemma. Jag dricker det så sällan så jag köper det bara om jag ska göra pannkakor, våfflor eller något sånt. Eftersom vi hade gjort våfflor i onsdags fanns det mjölk kvar och jag fick för mig att jag skulle göra varm O´boy. Jag tyckte att pulvret såg lite konstigt ut när jag tog i det i mjölken, men tänkte att jaja jag rör väl om! Nog fick  jag röra om alltid och när jag sedan smakade, smakade det inte som jag minns att O´boy ska smaka! När jag tittade på förpackningen såg jag att den hade gått ut December 2006! Som sagt inte ofta det görs O´boy här hemma! 

Våffeldagen

Idag avslutade jag den här helveteskursen med att examinera två tentor, en i Farmakologi och en i klinisk kemi. Farmakologin kändes riktigt bra, den kliniska kemin var svårare men jag hoppas på godkänt! Känns så obeskrivligt skönt att dessa fem veckor är över och jag har överlevt! Nu alla vänner och familj är jag åter kontaktbar. Det är ju våffeldagen idag så jag och Paola förgyllde eftermiddagen med att göra våfflor och till det blåbärsylt och grädde! Mycket gott!

Vår nästa kurs handlar om vård vid sjukdomstillstånd i hjärt-kärl och andningsorganen samt diabetes. Ska bli mycket intressant, kursstart är egentligen imorgon men jag som många andra tänker ta en paus fram till måndag. Vi startar upp ordentligt med handledarmöte på tisdag så det är lugnt. Måste få några dagar nu och bara vila och ladda batterierna.

När jag hade skrivit klart tentorna idag insåg jag att nu har jag inte nästa salstenta förrän tidigast December. Det är så underbart! Nästa kurs kommer examineras med inlämningsuppgifter och muntlig tenta den 4 Juni. Sedan är det Sommarlov. Gud, tänk jag har snart läst ett helt år! Vad grym jag är ändå! Det är så lätt att glömma det i all stress! Har dock vänner och familj som påminner mig och det behöver jag.

Än har jag inte lyckats lösa min praktikplats men tack till mina lärare och studievägledare som sliter lika mycket som jag för att min dröm ska få bli verklighet!

Minnesdag för Emma!

Den 7 Mars var det ett år sedan Paola och Tobias förlorade sin dotter Emma. Paola var i vecka 32 när hon drabbades av akut havandeskapsförgiftning. Emma föddes dödfödd den 9 Mars 2008. Jag kommer aldrig glömma den dagen då jag fick beskedet, sorgen och alla tårarna! Ett år har gått och det har gått otroligt fort. Minnet av Emma bär vi med oss och hennes grav är alltid välbesökt och finast av alla på skogskyrkogården. Eftersom Tim fortfarande var dålig den här dagen och vi kämpande med antibiotikan här hemma så kunde jag inte närvara vid minnesstunden. Jag skickade ett stort hjärta som syns längst ner på bilden.

På kortet stod det (om jag minns rätt)
Emma, du flög iväg och blev himmelens sötaste ängel. Minnet av dig finns kvar i mitt hjärta!

Heja Försäkringskassan!!!

I ett halvår fick jag bråka om att få behålla mitt bostadstillägg trots att jag hade min ersättning vilande. Utan mammas och Pappas hjälp hade det aldrig gått. I Juni går min ersättning ut och då försvinner bostadstillägget. Jag fick hem papper från Försäkringskassan att jag skulle kontakta en ny handläggare och såhär blev vårt samtal.

C - Hej jag ringer dig angående att min ersättning snart går ut.
H - Ja, just det vad gör du nu då?
Jag tar ett djupt andetag.
C - Jag studerar.
H- Vad roligt! Vad studerar du till?
Jag håller andan
C- Sjuksköterska.
H - Åh, vad kul! Då kommer du få jobb sedan så du slipper oss.
Hörde jag rätt? Säg det där en gång till. Eftersom hon är så positiv passar jag på att fråga.
C - Vet du vilken blankett jag ska fylla i för att ansöka om Bostadsbidrag som studerande?
H - Ring kundtjänst så får du hjälp.

Jag kastar mig på telefon och ringer kundtjänst. Jodå det finns en blankett jag kan fylla i. Ska jag skratta eller gråta? Bråkade i ett halvår och nu kan jag bara fylla i en blankett.

Heja Försäkringskassan!

Suck, suck och suck!

Jag hade en praktikplats i vår men den drogs tillbaka när mitt Funktionshinder uppdagades. Lokalerna är inte anpassade och jag skulle inte få plats. Min fråga blir då hur behandlas funktionshindrade patienter? Ja, det vet jag redan och ska berätta om det längre fram. Nu är det tre veckor kvar och jag står utan praktikplats under veckorna 16, 17, 21 och 22. Om någon i Stockholmsområdet har möjlighet att ta emot mig så hör gärna av er! Jag är snäll och bits inte.

Nej men helt allvarigt jag vet att jag inte har gjort ett enkelt val som gav mig in i den här utbildningen. Det är just fördomarna som är det största problemet, man ser bara mitt funktionshinder innan jag får visa vad jag kan.

Det ska tydligen vara Norrmän :)

Första veckan i Maj ska jag resa upp till Lycksele för att ha praktisk utbildningstid med min klass. Från Arlanda går det ett direktflyg till Lycksele. Perfekt med andra ord, reste så i höstas och det fungerade bra. Nu är det ett nytt bolag och då kan jag inte ta med Permobilen för lastdörren är för smal. Det ska då tilläggas att min permobil är liten. När jag pratade med ett annat bolag fick jag inte ta med Permobilen för den väger för mycket!!!  Det är ett hjälpmedel den ersätter mina bens funktion. Istället fick jag frågan
- Kan du inte ta en rullstol istället?
Det hör inte hit, det är som att be någon annan passagerare att hoppa på ett ben. Det fungerar men man känner sig inte så självständig.

Min räddning blev Norweigan, de tyckte tom att det var kul att jag hörde av mig. Nu får jag visserligen resa till Umeå först och sedan åka taxi i 13 mil men vad gör det! 

Snart är den här helveteskursen över!

Ja, på Onsdag kl. 13.00 är den här helveteskursen över. Ni förstår inte hur mycket jag längtar, men den här kursen har jag fasat mest för på hela utbildningen. Tempot och all kunskap som ska in på bara fem veckor är hemsk. Jag skojar och överdriver inte när jag säger att jag har pluggat näst intill dygnet runt. Först Mikrobiologi, den klarade jag med en hårsmån. Igår tenterade vi Läkemedelsberäkning, hur det gick? Ja, vi får se jag är i alla fall stolt att jag för första gången i mitt liv svarade på alla uppgifter på ett matteprov.

På Onsdag väntar två tentor klinisk kemi och Farmakologi. Efter det ser jag fram emot att få återgå till verkligheten, ringa familj, vänner m.m. Tro det eller ej men från Onsdag kl.13.00 till måndag morgon ska jag vara LEDIG!!! Jag ska börja med att röja upp här hemma och få ordning på min tillvaro utanför studierna. Efter det ska jag till naprapaten, gå på bio och sova!!!

Inte många dagar kvar nu........

En dramatisk början på Mars.

 Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Tim började Marsmånad med att skada sig. Natten mellan 28 Februari och 1 Mars låg han bara och gnydde jämte mig och så fort vi rörde honom skrek han. Den 1 Mars ville han varken äta eller dricka och han hade svårt att röra på sig. Han som alltid är social och söker ögonkontakt med oss (vilket är ovanligt för en katt) ville inte möta våra blickar. 

På eftermiddagen åkte vi in till Regionsjukhuset i Bagarmossen, där upptäckte man ett sår på hans vänstra framben. Han hade jätteont och fräste som aldrig förr att ta febern var ingen hit kan jag säga. De ville söva honom för att kunna titta på såret, när de lyssnade på hjärtat upptäcktes ett blåsljud. Jag blev jätteledsen då jag vet att hjärtsjukdomen HCM speciellt finns i den här rasen. Veterinären sa till mig att ta det lugnt för han hade inga besvär av det, det var ju inte därför vi hade åkt dit. Att de hade upptäckt blåsljudet var mer som tur i oturen och nu skulle det utredas.

Redan följande dag bokade man in en tid för ultraljuds undersökning. Tim fick stanna över natten så han kunde få dropp och smärtstillande för sitt onda ben. Efter att jag och Amy kramat och stoppat om honom med hans filt fick vi åka hem.

Det blev många tårar dem har dagarna men jag är otroligt tacksam över det stöd som jag fick av veterinärerna och vårdarna. De torkade mina tårar lika mycket som de tog hand om Tim. Eftersom Tim var en inneliggande patient var det svårt att planera tiden för ultraljudet men eftersom jag var så ledsen och orolig förstod de verkligen vikten av att jag fick närvara. Det värmde och betydde så mycket för mig. Följande eftermiddag åkte jag och Jenny tillbaka till sjukhuset och då var Tim sitt gamla vanliga jag igen. Det var så skönt att se, han var lika nyfiken som bara Tim kan vara och utforskade rummets varje millimeter.

Ultraljudet visade dock att Tim har HCM, hans hjärtmuskulatur i vänster kammare är kraftigt förstorad. Eftersom han inte har några symtom av det i nuläget behöver han inte medicineras för det. Samma eftermiddag gav de honom lugnande för att kunna kolla såret. Sövning hade kunnat innebära en risk p.g.a hans hjärtsjukdom. Jag tog beslutet tillsammans med kardiologen att inte söva honom. Allt gick bra och följande dag fick han åka hem. Han fick äta antibiotika i fem dagar och det var en utmaning i sig. Jag fick dock använda mina kunskaper som blivande sjuksköterska. Jag krossade tabletten och blandade ut den i vaniljkräm. Idén fick jag då pappa var och hälsade på oss samma dag Tim kom hem och med sig hade han semlor! Tim älskar grädde och vaniljkräm.

Många varma kramar till er som har skickat små hälsningar till mig och Tim under den här tiden. Mina klasskamrater som har stöttat, ni som har hört av er här på sidan, mina läsare på forumet, hälsningar på MSN, mejl, kort och telefon. Tack det värmer verkligen.

Jättetack också till mina underbara assistenter som jobbade över och ställde upp när Tim var sjuk! BAMSEKRAMAR!

Jag slogs av flera saker dem här dagarna. Om vi hade samma bemötande i sjukvården som finns i djurvården då skulle vi komma så långt. Man ser verkligen djuret som en individ men också bandet till Matte eller Husse. I tre dagar blev jag kallad för Tims matte! Inte någon gång lades vikten vid mitt funktionshinder utan jag såg som en människa. Jag fick all information i lugn och ro men även skriftlig när Tim skrevs ut. Jag fick tid att ställa frågor och jag kände aldrig att de var stressade.
Tusen Tack till Anestis Simeonidis, Christopher Naffah och Suzanne Gundler. Klinikveterinärer på Bagarmossen. Tim kommer att få gå på uppföljning av sin sjukdom hos Suzanne.

Tim mår bara bra nu och är sig lik igen, han berättar mer på sin blogg! Även jag mår bra och än en gång har jag blivit påmind om att ta vara på det som är här och nu!

Mästarnas Mästare!

Jag har följt Mästarnas Mästare på svt under vintern och tycker det är jättekul att få följa några av våra främsta idrottsstjärnor. Man får liksom en annan bild av dem nu genom programmet inte bara deras professionella idrottssida om man säger så. Jag tycker det är kul med idrott av alla sorter och när man sitter framför tv:n och kollar på de olika tävlingsgrenarna kan jag ibland själv känna att det där skulle jag också vilja prova. Fast det skulle nog inte fungera så bra kanske, men just tävlingskänslan och att utmana sig själv det gillar jag. I kvällens program handlade tävlingsmomentet om uthålighet och den sista tävlingsgrenen kunde jag faktiskt testa så det gjorde jag. Det gick ut på att du skulle hålla armarna uppsträckta över huvudet så länge som möjligt. (deltagarna fick hålla i en ballong) Det hade inte jag men jag testade att hålla armarna uppsträckta, det låter inte jobbigt men efter ett par minuter så kom mjölksyran i axlarna. Sedan började armarna att skaka. Jag klarade bara 4 minuter och då var armarna bort domnade. Emma Igelström som vann tävlingen stod med uppsträckta armar i 36 minuter! Jag har lite att jobba på!

Klurigt.....

Hittade den här listan på min kusin Malins blogg och blev sugen att testa! Jag har en mycket svårare begynnelse bokstav i mitt namn. Får se om jag lyckas!

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (utom på fråga 1 förstås)! Lycka till!

1. Vad heter du? Caroline
2. Ett ord på fyra bokstäver: Cell
3. Flicknamn: Corinne
4. Pojknamn: Cedric
5. Yrke: Chefredaktör
6. Färg: Ceris
7. Klädesplagg: Cape
8. Mat: Champinjonstuvad fläskfilé
9. Sak i badrummet: Centrifug
10. Plats/stad: Caracas
11. En orsak att vara sen: Charterflyget som inte landar i tid.
12. Något man skriker: Carro vänta!
13. Film: Chocolat
14. Något man dricker: Champagne
15. Band: Coldplay
16. Djur: Chinchilla
17. Gatunamn: Centralvägen
18. Bil: Cabriolet
19. Sång: Circus
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Curling


Listan är det bara att sno med sig!

Två E-mail förgyllde min söndag :)

Igår eftermidag fick jag E-mail från min basgruppshandledare. (Kan det vara kul att få på en söndag tänker ni?) Jo, det kan jag säga att det var för när jag öppnade det första mailet stod det "Här kommer feedbacken på kommunikationsuppgiften. Läs och njut." Kan det börja bättre? När jag sedan öppnade dokumentet och läste kommentaren på min och Lindas analys hoppade jag nästan ur permon! Det stod att den var klockren!!!  Kan man få ett bättre omdöme? Tror inte det! Linda vi är grymma, ett oslagbart Team!! I nästa mail som jag öppnade stod det "Här kommer feedbacken på Hälsa och livsstilsuppgiften. Fortsätt läs och njuta." Basgrupp 5 Umeå, vi är så himla grymma!!
 Idag fick jag veta mitt tentaresultat och då hoppade jag nästan ur permon igen.....  GODKÄNT!! Jaa, jag blir så glad. Det förgyllde min söndag och måndag!!

Idag började jag dagen med Mikrobiologi och sedan läkemedelsberäkning, det var riktigt kul!!! Undrar var detta slutar?

Bye-bye Blond!

Ja, då var man inte blond längre då! Var några år sedan sist! Sist jag provade en hårfärg med röda toner i såg jag ut som en morot i ett halvår! Idag blev det dock riktigt bra men det beror nog på den mörkbruna färgen under de röda slingorna. Det är alltid kul att prova något nytt och lysa upp det kalla vintermörkret!

Ni får ha överseende med att bilden är vriden åt fel håll, sidan vill inget annat just nu!

Hatkärlek!

På måndag startar den kursen som jag fasar mest för under hela utbildningen. Den är uppdelad i tre delar mikrobiologi, Läkmedelsberäkning och Farmakologi/klinisk kemi. Förutom att det är högt tempo och jag ska ha tre tentor på fem veckor så fasar jag för läkemedelsberäkningen. Jag och Matematik är inte alltid en ekvaktion som går ihop. Det är inte så att jag är helt lost men det tar liksom tid innan min hjärna kopplar vad som ska göras. Jag har alltid tyckt att matte varit tufft och när jag skulle söka till gymnasiet var jag noga med att välja en linje med så lite matte som möjligt. Jag bestämde mig därför att läsa samhäll-humanistisk. Jag blev dock skitsur när jag insåg att jag då bara skulle få läsa A-kursen i samhällskunskap. Jag vill ju även läsa B och C kursen så jag bytte till samhäll-samhäll. Priset för det blev TRE mattekurser!
Jag hade en fantastisk mattelärare i Torsten Fallenius som med en ängels tålamod och med ett hav av uppmuntran, fick mig att förstå några av mattematikens hemligheter och göra dem till mina. Det tog mig dryga två läsår att ta mig igenom B-kursen men jag gjorde det. När han sedan föreslog att jag skulle ge mig på C-kursen trodde jag att han skämtade men inte då! Jag försökte ta bort kursen men det fick jag inte och Torsten övertygade mig att det skulle gå. Jag hade bara en termin på mig men det gick tack vare Torstens engagemang och många extra lektioner. Idag är jag evigt tacksam för att jag tog mig igenom matten. Det är ofta jag har tänkt på ett av Torstens uttryck de senaste åren.
- Caroline, du ska se att en dag kommer du få nytta av det här. Man vet aldrig vad du kommer läsa, du kommer att bli något!
Jag kan skratta åt det samtidigt som det värmer i hjärtat! Han sade också att jag gärna fick höra av mig om jag behövde hjälp med matten i framtiden. Nu skulle jag definitivt behöva det. Alla ni som är duktiga på matte kan väl höra av er till mig med era bästa knep!
Jag har gjort upp ett eget mål för mig själv och det är att jag ska ha klarat läkemedelsberäkningen innan årsskiftet. Man måste ha alla rätt nämligen, det högsta jag har fått på ett matteprov är väl hälften av poängen och det kommer inte att räcka denna gången!
Håll tummarna för mig nu!

Kram på er

Sliten i kroppen

De senaste veckorna har jag varit extra spastisk i kroppen blir gärna så när det är mycket och man inte kan koppla av. Var hos naprapaten igår och då hade jag inte varit där på 10 veckor! Det är alldeles för länge, det ska egentligen bara gå 4-5 veckor, så nu hade jag ont kan jag säga. Speciellt i höger armen när musklerna blir spända trycker de på Ulnaris och Radialis nerverna så jag har alltid mer eller mindre känselbortfall i fingrarna och handleden. Det är jag dock van vid. Det släpper dock lite när min naprapat bråkar lite med musklerna. Ska dit på onsdag igen så det blir bra. Det blir alltid lättare att svälja och andas när jag har varit där. Har haft det extra jobbigt att svälja i veckan, en måltid har tagit upp till två timmar. Så nu har jag skaffat förtjockningsmedel att blanda i maten så det blir lättare att svälja ner mat och dryck. Det är smaklöst så det går att blanda i allt. Fantastiskt!!! Vilken otrolig skillnad det blev, det gled nästan för bra! Det var skönt att äta utan att maten åker berg och dalbana och fastnar eller att få kvälningsreflex... Tack Findus! Ni är grymma på det här med specialkost och tillbehör!

Fredagsmys

Matlusten kom tillbaka igår när musklerna var lite mer avslappnade och med lite förtjockningsmedel som krydda gjorde jag en av mina fredagsfavoriter!
Vegeschnitzel, klyftpotatis och béarnaisesås. Mums är det!

Allt har en mening! Även det ofattbara!

Jo, jag vill tro att det är så och det kändes precis så i måndags eftermiddags när jag fick besked om att jag har blivit tilldelad en praktikplats i vår.
För snart fyra år sedan gick min höft ur led här hemma och jag tvingades söka vård akut. Bemötandet och den behandlingen jag fick utstå i samband med det här kom att förändra mitt liv (Jag ska berätta mer om detta längre fram) Men bemötandet som jag fick var inte människovärdigt och det var väl någonstans här som tankarna på att bli sjuksköterska väcktes på allvar....... Då kunde jag inte för mitt liv drömma om att fyra år senare få ett besked om att jag ska återvända dit men då i egenskap som student och inte som patient. Jag tror absolut att det finns en mening med det, det är dags att sluta cirkeln och jag har aldrig varit mer redo.......

Alla hjärtans dag!

Dagen började med att blomsterbudet ringde och väckte oss, ett väldigt trevligt sätt att vakna på! På eftermiddagen kom blommorna, en stor och en liten bukett sammanbunda med ett rosa sidenband. De är jättefina och sätter verkligen guldkant på tillvaron. Tack så jättemycket Mamma, Pappa och Mattias. Vad gulliga ni är som gav Tim en alldeles egen bukett!

Massor av kramar till er och alla andra ute i stora vida världen på alla hjärtans dag!

Fint kort!

Måste visa det fina kortet som sitter i buketten också!

En blandad vecka!

Hej allihop!
Det har varit en vecka av plugg, seminarie, letande av praktikplats, melodifestivalen, matlagning och handling. Mitt letande av praktikplats har inte gett något resultat än, men det är inte helt kört riktigt än så håll tummarna för mig nu. Där emot ser det ut som att höstens praktik kommer att lösa sig. Skulle det göra det kommer jag bli otroligt glad, det är det området jag är mest intresserad av och hoppas kunna få jobba inom i framtiden. Säger inte vad än, några av er vet det vet jag!
 
Förra fredagen köpte jag en kamera, äntligen!!! Har inte haft någon kamera sedan vintern 2006, ja, om jag inte räknar de tre dagarna jag ägde en kamera i samband med min födelsedag i somras. För er som vet vad som hände med den kameran kan jag säga att den här nya kameran har jag försäkrat mot allt och då menar jag ALLT!! Även pooler och tekoppar!
Nu när jag kan fota igen inser jag hur mycket jag har saknat det! Jag älskar ju att fota! Tim är måttligt road nu när jag åker runt och fotar hans framfart i livet! Det kommer i alla fall bli mer liv här på sidan med nya bilder. Ni får kolla runt här på sidan, har även lagt ut lite bilder i tidigare dagboksinlägg på saker som jag vet har efterfrågats så håll tillgodo!

Mitt assistansbolags hemsida är nu klar så jag länkar till den under Lavitas sida, kolla särskilt under referenser på hemsidan så blir jag och Tim glada!

Ikväll blir det melodifestivalen känns som ett bra startfält ikväll med bland andra Måns, Markoolio, Amy Diamond och Jennifer Brown. Jag ska se Genrepet av Finalen i Globen den 13 Mars och helst skulle jag vilja se alla dem fyra på plats. Vi får se vad det blir. Tror att det är tredje eller fjärde året i rad som jag går på genrepet av Finalen. Det är jättekul då får man känna av stämningen och man får en hint åt vilket håll det lutar, före alla andra

Ikväll har jag laddat för tv:n och jag har bakat mitt absoluta favorit godis! Visst ser de goda ut?!!!

Ha en mysig ikväll i vintermörkret!

En plats i solen

Det är namnet på boken som jag läser just nu! (jo, jag läser annat än skolböcker!) Det är den senaste boken i raden om Journalisten Annika Bengtsson skriven av Liza Marklund. Jag har läst alla Lizas böcker och dem blir bara bättre! Jag började läsa hennes böcker 1998 så det är några år nu. Jag älskar Lizas sätt att beskriva karaktärer och känslor, att hon kan få det så levande med så få ord! Hon är absolut en förebild för mig i mitt skrivande.
När det gäller debatten kring hennes böcker Gömda och Asyl så tycker jag att det är hemskt hur man kunde låta familjens riktiga identiteter läcka ut i media. Oavsett orsaken till deras flykt, rätt till asyl osv så är de en familj av riktiga människor som har rätt att fortsätta leva i säkerhet.

5 Februari

Det är redan Februari, shit vad tiden går fort! Idag har jag träffat min vän och klasskompis Linda som är nere i storstaden den här veckan. Det var riktigt roligt att ses och babbla lite och komma bort från datorn en stund, det händer inte så ofta.
Vi träffades vid Åhléns City och gick upp till deras Restaurang för att fika. Vi insåg snart att vi var hungriga men deras priser var inte direkt studentvänliga 85 kr för en bakad potatis med skagenröra! Linda kompromissade därför och beställde en potatis utan fyllning för hela 25 kr! De i kassan kollade lite skumt på oss och frågade om jag också bara skulle ha potatis men nä jag tog med fyllning också! Får fira att jag äntligen har fått rätt att ha bostadstillägg efter 6 månaders slit. Okej beslutet gäller bara fram till Juni än så länge men det är ett stort steg på vägen. Den största anledningen till att fira är ändå att jag igår kväll fick veta att jag klarade Anatomi-tentan!! Jag har haft sådan ångest för det resultatet så glädjetårarna sprutade! (Fick en liten släng av stolthetskänsla en stund.)

När vi hade ätit klart våra delikata potatisar ville vi ha efterrätt! Det måste man ha, jag var dock en aning extra försiktig efter helgens allergichock, så jag körde på det säkra kortet chokladboll. Det passar alltid och jag tröttnar aldrig! Chokladbollen är bäst. De godaste chokladbollarna finns på Roberts Coffee och de är superstora men ändå inte torra som de gärna kan bli. Mm jag är expert på chokladbollar

Vi avslutade kvällen med en rundtur i varuhuset och fastnade vid hårfärgningen. Japp nu är det dags igen och det blev Tema Mahongny för oss båda. Lindas lite mer åt det röda hållet! Får se vart det slutar men jag måste klippa mig först känner jag. Vi tog även en sväng förbi bokavdelningen och jag läser mycket böcker men jag är besegrad med hästlängder av Linda! Dock har jag massa nya boktips att klura på och det är kul!
Tack för en supertrevlig kväll vännen och jag ser fram emot din nästa vistelse i storstaden. Jag blev riktigt taggad på det där med klättringen!
Ha! Nu blev ni nyfikna! Jag säger bara Ingenting är omöjligt på Carros vis!

När jag skulle ta Tunnelbanan hem var självklart hissen ner till perrongen trasig! Det är mer en vana än undantag ingen idé att stressa upp sig för det. Jag hade ändå inte bråttom så vad gör en extra promenad på 20 minuter runt centralen i snö och halka? Inte mer än vad man gör det till! När jag kom hem hade jag fått någon odefinierbar brun luktfri gegga på framdäcken. Det gick bort med YES!

Jag håller på att leta praktikplats inför i vår, det är skitsvårt för alla är så rädda för mig. Vet inte om de tror att jag eller Permon bits? Det gör vi inte, varken jag eller permon. Jag kan förstå att det är chockande att få höra att jag är funktionshindrad och trots detta vill ha en praktikplats. Ge mig en chans att försöka visa vad jag kan först.

Om någon där ute i Stockholmsområdet skulle råka läsa detta och känna att vad coolt henne skulle jag våga ha som student så kan ni väl skriva en rad i brevlådan! Jag skulle bli superglad!

Tack för alla inlägg i gästboken, kul att fler hittar hit!

Kramar på er!

27 Januari

Hej på er mina kära läsare!

Nu var det längesen jag skrev här och de två veckorna som har gått har varit en blandning av dunder förkylning, ögoninflammation, anatomitenta (som inte kändes något lyckad) Start av en ny kurs i form av Människans livsvillkor där ingår hälsa, kommunikation, utvecklingpsykologi och kriser. Jag har den senaste veckan jobbat med grupparbetena i hälsa och kommunikation. Alltså är det utvecklingspsykologi och kriser som ska tenteras den 18 februari.

Känner mig grymt trött har gjort det de sista veckorna jag hoppas att jag ska bli piggare snart. I övrigt så har jag läst en mycket gripande bok den senaste veckan som heter Min vän Henry. Den handlar om en autistisk pojke och hans hund. Baserad på en verklig historia av Nuala Gardner. Läst den när ni har en stund över. Jag är dock svag för verklighetsbaserade berättelser så jag läser mest det!
Har lyckats starta ytterligare en novell också. Jag bara sprudlar av tankar och ideér som jag behöver få ur mig. Att skriva är för mig otroligt avkopplande.
Nu ska jag fixa lite till med sidan innan det är dags att sova!

Sov gott och ha det bra!

Carro

12 Januari 2009

Idag tog jag sovmorgon och gick upp lagom så jag hann i tid till min bokade tid i tvättstugan. Sedan blev det lite lunch, mammas broccolisoppa den är riktigt god. Efter maten gick jag och hämtade ut paketet som jag skrev om igår och jo det var från Hanna. Tack så jättemycket vännen för det fina halsbandet jag blev så glad!


På eftermiddagen satte jag mig vid datorn och då började tentaångesten komma smygande. Den har gjort det nu inför varje tenta vi har haft de senaste månaderna. Det är min dåliga självkänsla som kryper fram på allvar jag blir typ ledsen och det känns som att jag inte kan eller klarar någonting. Innerst inne så vet jag att jag kan det men när tankarna börjar snurra går hjärnan på högvarv och jag har svårt att lugna mig.
Jag får plötsligt känslan av att jag inte räcker till. Jag har dock blivit mycket bättre på att hantera känslorna. Mycket Tack vare Hanna och hennes stöd men också genom det vi har skrivit tillsammans. Att börja skriva har för mig inneburit att jag får ur mig mycket tankar och känslor. Att sedan flera personer läser det jag skriver dagligen och tycker att det är bra betyder oändligt mycket och har stärkt mig mycket. Stödet jag får från min klasskamrat Linda är också guldvärt i de stunder då självförtroendet sviktar. Ni hjälper mig enormt mycket på vägen till att bli mer trygg i mig själv. Jag kommer allt längre hela tiden det är skönt att ni finns där när jag behöver!
En dag ska jag bli så stark att jag inte tvivlar på att jag räcker till.
Hitills har jag klarat alla kurser och jag kommer klara de som komma skall. Jag behöver bara stärka min självkänsla vilket inte är så bara men jag jobbar på det!


Imorgon tar jag en paus från tentaångesten och ger mig ut för att shoppa kläder. Jag fick en massa bra presentkort i julklapp så nu ska jag leta kläder. Vill hitta ett par Jeans det skulle vara roligt. Nu mår jag så bra i kroppen att jag kan ha Jeans. Kanske inte alla dagar i veckan men det kan vara kul att ha och varva med speciellt om man ska ut och träffa folk och så. Nu undrar ni säkert vad då inte ha Jeans?
Jo, det är så tro det eller ej att under många år hade jag sådan värk i kroppen att det gjorde för ont att få på ett par Jeans. Det har jag tack och lov inte idag, men är jag extra spastisk kan det vara jobbigt att få på dem så ofta har jag träningsbyxor. Som tur är finns det snygga träningsbyxor idag.

Det var allt för idag!

Kram på er!

11 Januari 2009

Nu är jag hemma igen efter tre veckor hos familjen. Tiden har gått fort men det har varit tre sköna veckor. Sovmornar, mys med Tim, god mat, plugg, skriva noveller. Den här senaste veckan har varit plugg, plugg, plugg, skriva noveller och plugg igen. Därimellan har jag hunnit med kortspel med mormor och morfar och en liten släktmiddag. Mamma och Pappa körde hem mig och Tim igår, det blev 42 mil från kust till kust. Med släp tar detta fem timmar. Det finns mycket man hinner göra under fem timmar. Jag läste mina anteckningar inför tentan på fredag. Blev det dock lite mörkrädd för mig själv när jag insåg att jag visste exakt vad det stod på varje sida i blocket! Ja, det blocket är söndernött! Jag tog en paus istället och åt ett äpple, kanelbulle och drack julmust. Sedan spillde jag ut julmusten över mig! Shit vad kladdigt det blev!


När vi kom hit hade jag en hel hög med post och många julkort. Tack för dem allihop. Imorgon ska jag hämta ut ett paket, en försenad julklapp. Tror att den är från Hanna!


Pappa börjde att göra i ordning min nya arbetshörna i vardagsrummet och sätta ihop mitt nya köksbord. Det är så fint här hemma nu är så glad! Jag har mest pysslat här hemma idag och gjort det fint. Är så roligt att göra det när man har varit borta i flera veckor. Det är en speciell känsla att åka hemåt numera och verkligen känna att det är mitt hem. Att man har något att längta till när man är borta. Självklart saknar jag min familj och släkten men jag skulle ändå inte vilja flytta eller ändra mitt liv. Jag älskar det liv jag lever idag och är lycklig att jag får ha det så.

När man inte träffar sina närmaste så ofta då lär man sig att ta vara på tiden när man ses!

Såg att jag hade lite glögg och mammas julbullar de berömda sockerkringlorna kvar. Finns inget godare, tror att jag ska ta och göra i ordning det nu. Lite fikamys såhär på söndagskvällen!

Ha det gött!

Kram på er där ute i den stora vida världen!

4 Januari 2009

Hej alla läsare där ute!
Hoppas att er första helg av 2009 har varit lika mysig och rolig som min har varit. I fredags kom Jenny och Malin över på fika med deras kissekatter. Det var mysigt och roligt att få träffa dem allihop. Malins katter Bosse och Sivert är bröder och två riktiga energi knippen så det blev fart här hemma. De är så lika så jag hade svårt att se skillnad på dem men till slut lärde jag mig. Jennys katt Alvin är mer försiktig av sig och tillbakadragen så han tyckte det var en lättnad att komma hem till kattkompisen Alva igen. Det var första gången jag träffade kattgänget så de hade aldrig sett permon förut, den var både spännande och läskig! Jag är så van med Tim han har aldrig reagerat på permon inte ens som liten! Han har aldrig visat respekt för den utan litar på den. Antagligen är det för att han ser det som att den hör ihop med mig. Det är skönt på ett sätt samtidigt som det i vissa lägen skulle vara bra om han hade lite respekt för den. Som när han lägger sig mitt framför och pussar däcken. Jag blir livrädd att jag ska köra på honom.

Igår åkte jag och Pappa till Mattias och hälsade på i hans lägenhet. En fin och mysig liten lägenhet. Det blev Die Hard 4.0 och chipsen och colan som vart kvar sedan nyår. Jag var bara tvungen att provsitta soffan och den är skön!!!! Tack för en rolig eftermiddag lillebror!

Idag har jag och Pappa varit på IKEA i Bäckebol. Det är det nyaste IKEA-varuhuset i Göteborgs området. Nu hade de ombyggnadsrea också och efter ombyggnaden kommer det att likna IKEA i Barkaby alltså det varuhuset som jag brukar handla på när jag är hemma. Så jag kände igen mig rätt bra redan nu! För er som varken har varit i Bäckebol eller Barkaby så ja det ser ut som de flesta IKEA varuhus fast den modernaste byggnationen (enligt info på varuhuset.)
Vi var i alla fall där för att hitta ett nytt köksbord och stolar till mig samt hitta på något åt min datahörna i vardagsrummet. Mitt köksbord och stolar har sedan ett tag tillbaka börjat ramla isär så det är verkligen dags. Det är dock inte det lättaste att hitta bord som passar bra när man sitter i stol. I mode på de allra flesta bord nu så går det ner en kant på undersidan. Något jag kan tänka mig att man som gångare inte tänker på men som rullare gör man det! Det gör faantastiskt ont att få den kanten mitt över knäskålen! Har jag fått det någon gång? Mm typ!
Pappa är den bästa att ha med sig när jag ska köpa saker till min lägenhet, han är jätteduktig på att hjälpa mig att planera och fixa så allt ska fungera för mig med både permobil och rullstol. Efter en del mätande och diskuterande hittade jag ett bord som jag tycker om. Sen var det det här med valet av stolar till. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag är urdålig på sånt. Jag använder ju dem inte Jag pekade på de jag kunde tänka mig och Pappa fick provsitta. Den första typ av stol som jag pekade på knackade illa varslande och såg allmänt ostabil ut så den tog jag inte Det fick bli ett par andra och de är både sköna och snygga

Sedan fortsatte vi över till databorden, eftersom jag numera bor vid min dator är min provosoriska lösning där hemma nu näst intill ohållbar. Jag får inte plats med alla saker. Vi hittade ett fint databord och en hylla som pappa ska sätta ovanför bordet. På hyllan ska jag ha en snygg belysning så det kommer bli som en riktig arbetsplats. I julklapp fick jag patroner och 2500 ark till skrivaren så nu är jag redo för studieåret 2009.

Imorgon skulle vi ha släktmiddag här men min moster jobbar som sjuksköterska och på hennes Avd härjar vinterkräksjukan. Även om man inte är sjuk så kan man bära smittan vidare till andra jo så är det! Kan vara värt en tanke. Skulle jag få vinterkräksjukan så skulle jag behöva läggas in på sjukhus eftersom jag p.g.a min plastik i matstrupen inte kan kräkas. Inte kul att få vinterkräksjukan då!

Mormor,morfar och farmor kommer i alla fall imorgon så de får jag träffa.

Dagens Tanke: Använd desinfektion före rent och efter orent arbete för att bryta smittvägar! Ja, man blir tjatig ibland som blivande sjuksköterska!

Kram på er alla där ute i vårt kalla avlånga land!

1 Januari 2009

Första dagen av 2009 har jag tillbringat i anatomiboken och på www.glosboken.se en fantastisk sida som underlättar inlärandet enormt den har räddat mig i den här kursen. Tusen Tack Hanna för att du introducerade glosboken för mig! Nu känner jag ändå att cirkulationssystemet, respirationssystemet, blodet, lymfan, Njurarna, fortplantningssystemet och Endokrinasystemet börjar sjunka in. 15 dagar kvar till tentan så jag ligger bra till i min tidsplan. Fast det är inte det minsta synd om mig att jag har pluggat hela dagen. Nej, jag laddar upp med julgodis, frukt och julmust jämte mig och tuggar i takt med läsningen. Speciellt choklad knäcken! Det är riktigt mysigt. Självklart lyssnar jag på webbradion också, idag har det mest varit The Voice. Brukar varva mellan The Voice, Radio1075 och Mix megapol.
Vi hade en mysig Nyårsafton här igår. Jag åt tre rätters middag med mamma och pappa. Toast Skagen, Laxfilé med hemmagjorda klyftpotatis och svampsås och hemmagjord glass med chokladsås.
Jag fick Mamma Mia the Movie i julklapp så den kollade vi på innan tolvslaget. Se den om ni inte har gjort det!

Imorgon kommer Jenny och Malin hit med sina missar ska bli kul att få träffa dem!

I helgen ska jag och Pappa ta oss till IKEA. Jag måste köpa ett nytt köksbord och någon hylla till vardagsrummet.
På måndag blir det släktmiddag, ska förbi Mattias och kolla på hans lägenhet någon dag också. Det händer lite ändå utöver plugget.

Ha det bra!
Kram Carro

30 December 2008

Gott slut och Gott Nytt år alla läare!
Tack för de trevliga hälsningarna i Gästboken det värmer. Sidan börjar ta form så här vid årsskiftet det känns roligt. Ja det börjar bli dags att sammanfatta 2008. För mig har det varit ett år fullt av glädje och utmaningar men också sorg och tankar över varför vissa saker händer utom vår kontroll.

Så här vill jag sammanfatta mitt 2008.

Viktiga Händelser:
Att jag fick påbörja sjuksköterskeprogrammet. Att jag bytte Assistansbolag. Att jag nu kan stödja mig fram med ett Beta-stöd! Att jag fick följa med Paola och Tobias när de skulle på Ultraljud av deras dotter Emma.

Det här kommer jag minnas: 4 Juni när jag fick veta att jag var välkommen att påbörja min utbildning och 1 September som var första dagen på utbildningen. Min första praktik.

Roliga Händelser: Att jag började skriva igen och att jag har fått så många nya vänner. Tiden på Cypern och i Lycksele.

Det här vill jag glömma: Allt tekniskt strul, först liften, kameran, sen permon, datorn, mobilen och Mp3:n. Snälla jag har fyllt min kvot för X antal år framåt.

Glädje: Vännerna, familjen, Tim, skrivlust och studier.

En av de absolut bästa sakerna under 2008: Är att jag har lärt känna en av mina allra bästa vänner Hanna! Lika många kramar som stjärnorna!

Sorg: Dagen då jag fick veta att Emma hade lämnat oss och blivit himmelens sötaste ängel. Du  kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta gumman.

Det här tar jag med mig från 2008: Glädjen och minnet av Emma.

Sammanfattningsvis har 2008 lärt mig att det lönar sig att kämpa och tro på sin dröm. Sorg och Glädje kan leva sida vid sida du behöver inte välja!

Ingenting är omöjligt! Glöm aldrig det!

Juldagen 2008

God Jul alla läsare!

Hoppas att ni hade en mysig julafton igår. Det hade jag tillsammans med familjen och släkten. Vi började dagen med grötfrukost och jag provade årets Quornskinka riktigt god är den. Jag är som ni kanske redan har listat ut vegetarian. Det allra mesta på julbordet går att göra vegetariska varianter av och jag äter fisk så jag äter det absolut godaste!

Efter Kalle åkte vi till Mormor och Morfar för Glögg och Julmiddag. Moster, Morbror och kusinerna kom också. Det var mysigt hade inte träffat dem sedan i somras.
Efter maten blev det lite julklappsutdelning och godisätande!
Innan vi fortsatte hemåt för att öppna klapparna som låg under granen här hemma! Tim väntade glatt på oss när vi kom hem. Han känner alltid på sig när det är något speciellt.
Han har det bra han, han fick så många julklappar! Han är nog den kissekatten som får mest Julklappar av alla katter i hela världen! Det är han värd min fina kisse. Han är så rolig när man öppnar hans paket, då kryper han upp nära intill och väntar nyfiket.

Tack Mamma, Pappa, Mattias, mormor, morfar, Farmor, Jenny, Malin, Jimmy, Paola, Tobias och alla missana för de otroligt fina Julklapparna som jag och Tim fick!

Idag blir det en lugn dag tror att jag ska ta ledigt från pluggandet. Det sa jag i tisdags också men då satt jag faktiskt och pluggade hela dagen ändå. Vi läser Anatomi nu och har sluttenta den 16 Januari. I tisdags fick jag jättemycket gjort när jag läste på Magtarmkanalen och njurens uppbyggnad så jag har bara ett område kvar och det är blodet innan jag ska börja repetera allt. Så jag kan nog vara ledig idag. Ska i alla fall fortsätta skriva på mina noveller och jobba med hemsidan! 

Ha det bra alla!
Julkramar Carro

22 December 2008

Hej alla läsare!
Så har jag efter många års funderande äntligen skaffat mig en hemsida. Känns roligt att det äntligen har blivit av och jag hoppas att ni ska tycka det är både roligt och intressant att få ta del av mitt liv och mina tankar. Tveka inte att skicka iväg ett brev i brevlådan eller att skriva en rad i gästboken. Det är bara roligt Ha det gott så hörs vi snart!

Kram

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Framor Hulda | Svar 13.02.2010 16.36

Hej! Detta är farmor som skriver (via Sofia och Magnus). Jag har varit hos Sofia och Magnus och ätit semla idag. Ska spela Wii med Jakob. Hälsningar farmor

Carro 14.02.2010 23.38

Hej Farmor! Vad roligt att du också har hittat hit! Semla är gott, det har jag också ätit idag. Visst är det kul med wii? Hälsa alla! Kram Carro!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.05 | 13:48

Stort tack för en bra beskrivning av fördelarna med peg...Precis vad
jag behövde läsa.Mvh Irma..Om du kan besvara några frågor via mejl vore
jag tacksam.

...
07.01 | 21:51

Hej Carro,
Först vill jag säga tack! Tack för att du delar med dig! Jag hoppas behandlingen hjälpt något?

...
29.11 | 14:20

Hejsan Jag ramlade in på din sida , fastnade för inlägget om ditt Funktionshinder ,
Jag har själv Spastisk Diplegi.
Ville egentligen bara säga hej :D

...
09.10 | 03:53

Förstår hur du kan känna dig, känner nog ungefär likadant, även om jag har en annan typ av besvär.
Men nu har jag iallafall sluppit ut från sjukhuset...

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS